Danmark har valgt

Jeg har endelig fått dansk TV og da må jeg jo se på den danske finalen siden det er Grand Prix-fri her i Norge. Jeg har ikke hørt låtene før og jeg gir termingkast for låt, fremføring og kostyme.

Låt 1 – Come on over – Hassing & Hassing

Låt – 5 – Fremførelse -4 – Kostyme – 2

Litt sånn treg 80-talls synth-låt som tar seg opp, med den melankolske touchen jeg liker. Duoen som synger sang vel muligens ikke helt på topp, men alt i alt en bra start på låten og på slutten svingte låten som bare det. Og i Danmark har begravelsesbransjen sitt tak på kostymene der også.

Låt 2 – All night long – Simon Mathew

Låt – 2 – Fremførelse – 3 – Kostyme – 4

Litt gammeldags låt spør du meg, litt sånn sing-a-long på refrenget, men alt i alt så drar denne ingensteds. Og den hever seg aldri over den kjedelige jabbingen som er i hele låten. Med andre ord ikke mye å skrive hjem om. Og denne låten er bookmaker-favoritt i Danmark… Greie nok kostymer og han fikk mye applaus gitt.

Låt 3 – Luciano – Amin Jensen

Låt – 2 – Fremførelse – 2 – Kostyme – 2

Denne låten er faktisk en hyllest til Luciano Pavarotti og en svær brande av en totalt sjarmløs sanger synger denne utrolig platte låten.  Denne låten kunne vært bra, men absolutt alt er gjort for å ødelegge den. Huff og huff også på kostymefronten.

Låt 4 – Until we’re satisfied – Kendra Lou

Låt – 2 – Fremførelse – 4 – Kostyme – 6

Skal muligens være en dramatisk ballade, men den mangler dramatisk mye for å være det. En heller anonym ballade som Kendra Lou nok ikke er dame for å heve de tilstrekkelige hakkene nei. Men, mange plusspoeng for at hun virkelig hadde pynta seg.

Låt 5 – Tree of life – UNITE

Låt – 3 – Fremførelse – 2 – Kostyme – 5

En light-raplåt med klart arabiske innslag.  En smule eksotisk, men låten tar aldri av og da ender den opp med å bli kjedelig i lengden. Etter 3 minutt har man gått grundig lei av denne låten og de har bare sådær stemmer. Ungdommelige og freshe klær på dette boy-bandet dog.

Låt 6 – Hooked on you – Lasse Lindorf

Låt – 3 – Fremførelse – 2 – Kostyme – 2

En låt i god gammel Motown-stil. Og artisten gjør sitt beste for å sjarmere, men det var det med å kunne synge. Det blir mere hes skriking enn synging og da skjemmer det låten er jeg redd. En bedre sanger kunne tatt denne låten langt. Kjedelig dress hadde han også.

Låt 7 – Den jeg er – Charlie

Låt – 2 – Fremførelse – 3 – Kostyme – 2

Charlie, en 23-år gammel jente synger denne synth-rockede låten. Den traller fremover i samme rytmen og er vel en typisk eksempel på en låt som ikke har noe å gjøre i Grand Prix er jeg redd. Blir for anonym i dette sirkuset og den svarte kjolen til Charlie var ikke akkurat noe høydepunkt den heller.

Låt 8 – Sweet memories of you – Lars & Josefine

Låt – 4 – Fremførelse – 5 – Kostyme – 2

Nok en Motown-inspirert låt og dette er da faktisk en riktig så søt låt. Og de to unge sangerene er ikke helt fri for sjarme de heller og de gjør det beste ut av denne låten som ikke svinger så verst nei. Så synd at koristene hadde finere kostyme enn hovedartistene.

Låt 9 – La mig være – The Dreams

Låt – 1 – Fremførelse – 4 – Kostyme – 5 

Denne færøyiske gruppen som på mange måter ligner en god del på Crash! fremfører denne punklåten så godt som bare det, men låten drar i litt for mange retninger til at jeg egentlig får ordentlig tak i den. Blir mest masete spør du meg. Men kule kostymer dog. Og de er faktisk bookmakerfavoritter sammen med låt 2. Wow, sier nå jeg om det.

Låt 10 – Spanish soul – Sandee May

Låt – 3 – Fremførelse – 2 – Kostyme – 2

Tja hva er nå dette da. En utrolig treig R & B-låt som dessverre skjemmes at ikke så gode sanglige ferdigheter av unge Sandee. Det låt utrolig surt til tider. Og bare så det er sagt, det er ikke et nanogram spansk i denne låten, så tittelen er bare tull spør du meg. Og svart er ikke kult!!!!!

Jeg håper i grunnen at låt 1 vinner, men det er umulig for meg å si hvilken låt som tar seieren med seg hjem og får representere Danmark i den andre semifinalen. Med, andre ord vil Norge ikke møte denne før i en eventuell finale.

Ellers er den danske finalen en rimelig langdryg affære. Det er utrolig mye prating mellom låtene og pause innslagene med det som helt sikkert er kjente danske artister gjorde ikke akkurat showet mindre langdrygt. Heldigvis har alt en ende og nå skal snart vinneren avsløres bare de 5 forskjellige juryene klarer å trøkke ut av seg stemmene sine.

Og vinneren ble:

Simon Mathew med låten All Night Long

Heller triste greier spør du meg, men hvis han skjerper seg en god del kan han kanskje ha en sjanse i Beograd, men han vil slite spør du meg. 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *