Er det håp?

På vårtreffet var det norske Grand Prix-klubben delt på midten i spørsmålet
om hvorvidt vi trodde at våre representant Guri Schancke klarte åkvalifisere seg til finalen.

Men, nå er det nå engang ikke mye hjelp Guri kan få fra Norge (unntatt entusiastisk støtte i salen) for å kvalifisere seg. Man har som kjent ikke lov til å stemme på seg selv så det alle de som ringer inn fra de 41 andre deltagerlandene som avgjør hennes semifinaleskjebne.

På nettstedet www.esctoday.com er det en avstemming der fans kan stemme på hvilke låter de TROR går videre fra semifinalen. Jeg uthever TROR, da dette er ikke en liste over hvem de gjerne vil skal kvalifisere seg, men altså hvem de tror gjør det.

På toppen av denne listen etter at over 3.200 personer har stemt finner vi Malta foran Makedonia, Serbia, Tyrkia og Hviterussland. Men, mest interessant for oss er det at de neste fem landene disse 3.200 personene har tiltro til er i alfabetisk rekkefølge Andorra, Kypros, Norge, Slovenia og Sveits. Dette kan jeg ikke se på som noe annet enn et veldig godt tegn for oss.

Såvidt jeg har fått med meg har Norge hele tiden vært inne på topp-10 listen i denne avstemmingen. For å helle litt malurt i begeret (lurer på hvordan det egentlig smaker) så
er disse stemmene avgitt uten at noen har sett ett eneste bidrag på scenen i Helsingfors. Og man kan endre stemmene side frem til semifinaletorsdagen.

Første øving starter førstkommende torsdag og det blir spennende å se om det får noen effekt på denne listen når det rapporteres i diverse media hvordan de enkelte semifinalelandene fremfører låten sin på scenen. Spennende blir det uansett…

Avsender: Morten Thomassen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *