Så var alle artistene offentliggjort…

Da har jeg altså fått den store æren av å blogge om Melodi Grand Prix. Jeg heter Morten Thomassen og er leder i Den Norske Grand Prix-klubben.

Vel, egentlig så er jo ordet leder i en slik høykulturell klubb altfor dårlig.
Så jeg er faktisk president. Fint skal det være. Og vi har faktisk president møte en gang i året sammen med de andre presidentene i GP-klubbene rundt i Europa. Og vi har en egen presidentmailingliste, så kom ikke her….. Mer om klubben kommer senere.

Det er alltid veldig spennende hvert år hvem NRK får til å skrive og fremføre låter. Og siden NRK startet opp med semifinaler i fjor med veldig stor suksess, så hadde de litt å følge opp i år. Nå er alle artistene kjent og jeg tar meg den frihet å ha en mening om de siste som har blitt
presenter i dag:

Låt 1 – Jannicke Abrahamsen – Rocket Ride
Jannicke sang min favorittlåt i norsk Grand Prix i fjor. Låtskriveren er
medlem i den norske GP-klubben så da er man jo programforpliktet til å
heie litt ekstra på akkurat denne låten. Jeg har vært i kontakt med komponisten (men ikke hørt låten) og han påstår at hennes låt i år er enda bedre enn den i fjor. Har jeg forventninger……JA, dessuten er dama søt og synge kan hun jo også.

Låt 2 – Trine Rein feat Andreas Ljones – Maybe
Trine Rein kom med ett brak inn i GP-historien i fjor. Regner med at hun stiller med en rockelåt i år også. Og med en tøff rockegutt i bakgrunnen har hun jo litt å hevne fra i fjor. Norges svar på Tina Turner vil nok lengre opp på resultatlisten enn å havne utenfor superfinalen. Og når jeg sier norges svar på Tina Turner snakker jeg IKKE om alder, men derimot utstråling og tøffhet.

Låt 3 – Monica Hjelle – Creator
En for meg ny og spennende artist. Låtskriveren derimot er en gammel ringrev i pop og visebransjen Jan Eggum. Og han har fått sin fargerike kone til å skrive teksten. Før jul var Jan Eggum og slang med leppa om at det var for mye glitter og stas i finalen. Det blir spennende å høre om denne låten er ett godt alternativ til glitteret og stasen…….

Låt 4 – Crash! – Wannebe
Etter at Lordi (og forsåvidt Wig WAM) gjorde rock stuerent i Grand Prix, stiller Teeny fra nettopp Wig Wam med rockegruppen Crash!. Vi får håpe at deres Grand Prix debut ikke ender med nettopp ett Crash, men at de tar Norge med storm. Østfold har fostret mange rockere så ett nytt skudd på akkurat den stammen tas vel imot med takk. At gruppen dessuten har vært nr.2 i en annen norgesfinale gir dem noe å leve opp til kanskje.

Låt 5 – Christina Undhjem – Here
Debuterte i Grand Prix i fjor med en fin låt som dessverre ikke kom lengre enn til semifinalen. Regner sterkt med at hun har tenkt å hevne akkurat dette. Og siden hun visstnok er veldig stor i Danmark så kan vi vel regne med poeng fra dem hvis Christina går helt til den internasjonale finalen i Helsinki.

Låt 6 – Jenny Jensen – Vil du ha svar
I fjor vant en låt med norsk tekst, kanskje Jenny Jensen har tenkt til å repetere den bragden. Uansett så er Jenny en av de mest erfarne artistene som stiller opp i år. Og som den dansebanddronningen hun er så lover vi i GP-klubben å danse under fremføringen hennes, hvis låten er dansbar
da…..

Uten å ta glansen fra de to andre semifinalen og uten å ha hørt en eneste låt virker det på papiret at den siste semifinalen er det sterkeste. men jeg kan jo ta feil…..det er under to uker til den første semifinalen….gleder meg vilt!!!!

Avsender: Morten Thomassen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *