Jakten på storesøster i Nord Irland

Søstrene Ann Karin Thoresen (tv) og Berit Hellenes reiser med Tore Strømøy til Nord Irland for å finne ut hva som skjedde med storesøster Eleanor.

Søstrene Ann Karin Thoresen (tv) og Berit Hellenes reiser med Tore Strømøy til Nord Irland for å finne ut hva som skjedde med storesøster Eleanor.

I 1977 får Ann Karin overlevert et brev av sin far. Brevet er fra en datter faren fikk i Nord Irland under krigen. Kolbjørn svarer aldri på brevet, det gjør heller ikke Ann Karin. 36 år senere prøver hun og søster Berit å finne Irlandssøsteren.

Da Ann Karin fikk brevet fra faren var hun i en hektisk fase av livet, så det ble ikke så hun svarte på brevet fra sin storesøster Eleanor da. Hun tenkte å gjøre det seinere når hun hadde bedre tid. Først etter en del år prøver hun å komme i kontakt med Eleanor i Nord Irland via adressen på brevet. Men da er ikke søsteren der lenger.

Under krigen

Det var mens han tjenestegjorde for britene under krigen, Ann Karins far Kolbjørn Thoresen fra Kristiansund møtte en irsk jente han giftet seg med. I 1944 fikk de datteren Eleanor sammen. Da den andre verdenskrigen sluttet reiste Thoresen hjem til Norge igjen. Kona og barnet i Irland ble ikke med.

Alltid i tankene

Tanken på storesøster har alltid vært med Ann Karin. Eleanor hadde hun hørt om helt fra hun var lita. Nå angret hun på at heller ikke hun hadde svart på brevet. Først mange år senere når en ny søster dukker opp, dukker tanken på storesøsteren i Nord Irland opp igjen. I 2014 tar Tore på sporet saken.

 

Dette innlegget ble publisert i Programomtaler. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *