Danske søsken leter etter sin norske søster

Gitta og Per fra Danmark leter etter halvsøster som far Kurt (i midten) fikk med norsk kvinne.

Gitta og Per fra Danmark leter etter halvsøster som far Kurt (i midten) fikk med norsk kvinne.

Søskenparet Gitta og Per Sivertsen fra Holbæk i Danmark leter etter en søster i Norge. Faren Hans Kurt Sivertsen hadde et forhold til en dame da han jobbet på danskebåten som resulterte i et barn rundt 1970. Nå håper søsknene å finne henne. Kan du hjelpe?

AV Tore Strømøy

Hans Kurt Sivertsen fra Danmark arbeidet som sjefskokk om bord på Oslo-København-fergen som var eid av Fred. Olsen Lines på slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet. På båten skal han ha hatt et forhold til en norsk kvinne, som han også skal ha fått en datter med. «Kurt» som han ble kalt. Han var da i 30 årene.  Sivertsen  ble født 16. oktober 1936 og døde i 1989, bare 53 år gammel.

 Født ca 1970-71

Datteren er trolig født rundt 1970-71 og er i dag rundt 45 år gammel. Barnets mor vet vi ikke hvem er, men halvsøsknene i Danmark har hørt at hun var fra Trondheim og at datteren også bodde der. Hun kan ha jobbet på danskebåten hun også.

Dette er Hans Kurt Sivertsen, som fikk en datter i Norge.

Dette er Hans Kurt Sivertsen, som fikk en datter i Norge.

 Tre søsken venter

Søsknene vet ikke om den ukjente halvsøsteren kjente eller hadde kontakt med deres far. Ikke om hun har fått fortalt at det er han som er faren heller. Men i Danmark har den norske kvinnen tre søsken som gjerne vil finne henne og møte henne. Per er 55, Gitta er 57 og Winnie er 51. – Jeg vet at min far var mye i Norge og kjente mange her, og vil gjerne finne ut mer om hans historie, sier Per Sivertsen som forteller at faren ble kalt «Lille-Kurt» fordi han var liten av vekst.

Har du tips i saken: send mail til   tore@nrk.no   og merk den «bloggsak»

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *