Gustav skrev en Bergensang til sin kjære Alis

Alis Lorentzen er Tore guide i Bergen og i sin manns sang "Eg ve te Bergen"

Alis Lorentzen er Tore guide i Bergen og i sin manns sang «Eg ve te Bergen»

I april i 2010 døde Gustav Lorentzen, den ene halvparten av legendariske Knutsen & Ludvigsen. I Sanger om Norge fra Bergen er det derfor Gustavs enke Alis som er guide i Gustavs sang «Eg ve te Bergen» og i byen Gustav ble født og døde i.Alis Lorentzens historie er et stykke norsk musikkhistorie. Etter et langt liv sammen med den folkekjære artisten Gustav Lorentzen, mistet hun mannen brått for fire år siden. Men da Tore Strømøy ønsket å bruke Gustavs sang «Eg ve te Bergen» i Sanger om Norge-seriens bidrag fra Bergen, sa Alis ja til å gjøre jobben som mannen ikke kunne gjøre.

En sang til Alis og Bergen

Alis og Øystein Dolmen forteller Gustavs historie og historien bak sangen til Bergen. -Det var en sang til Alis, røper Øystein Dolmen lurt. Den handler om Bergensgutten Gustav som flyttet til Trondheim og ble trønder, og om møtet med Bergensjenta Alis som bare ville ha han med seg hjem til Bergen. Det blir et sterkt møte med en fargerik kvinne når Tore besøker Bergen som siste stopp på reisen. Marit Voldsæter dukker også opp.

Sanger om Norge (6:6)  Søndag 20 april      Tore besøker Namsos og Bergen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Gustav skrev en Bergensang til sin kjære Alis

 1. Fredrik sier:

  Hei Strømøy. Ble overrasket over at konen til Gustav Lorentzen fikk med så mye positivt om Bergen og tilhørende herligheter, da jeg (73) over tid har følt at du har vært i overkant Trondheims patriot, med forfordeling av Trøndelag. Du begynner innslaget om at opphavsmannen til Nystemten, Johan Nordal Brun var trønder. Han var født i Trondheim, men hadde sitt virke og levde mesteparten av livet, 32 år, i Bergen. Så er det hovedpersonen Gustav. Han ble født i Bergen og flyttet med sin fars yrke til Trondheim. Etter malen med Brun burde du omtalt Gustav som bergenser. Men nei. Alle er vist trøndere i dine øyne. Har intet imot trøndere, da min mor var en av dem. Som leder av programmer som favner hele landet, ville litt mindre trøndersk patriotisme fra din side vært på sin plass.

 2. Marianne sier:

  Heisann.
  Vet ikke om du fortsatt tar på deg oppdrag om å finne folk, men jeg skulle gjerne hatt litt hjelp. Er det noen epostadresse jeg kan kontakte deg på?

 3. Tor hansen sier:

  Tore er fantastisk!

  Dette er et glimrende konsept!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *