Leter etter mannskap fra «Kristianiafjord»

Jeg trenger hjelp til å finne norske mannskaper fra dampskipet «Kristianiafjord» og «Le Norvegienne II» som var med da skipene anløp Madagaskar i Øst Afrika i mai 1952.

Jeg leter etter mannskap på dampskipet ”Kristianiafjord”, som blant annet gikk på Madagaskar. Mannen jeg søker var på skipet da det la til kai i Diego Suarez Bay på Madagaskar i mai 1952. Og kom tilbake til samme sted to måneder senere. Det er folk fra Madagaskar som leter etter en nordmann som var om bord. Navnet kan være Robert.

Le Norvegienne II

Det kan være en liten mulighet for at han var om bord i skipet ”Le Norvegienne II”, som også gikk i fart på Madagaskar i denne tiden. Så jeg er interessert i å komme i kontakt med folk som kan kjenne til begge disse to dampbåtene. Begge skipene tilhørte rederiet “SEAL”, eller Scandinavian East African Line.

Har du et tips, kjenner du noen som var med disse skipene?  Kontakt Tore på sporet. Send gjerne en mail til:  tore @nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Leter etter mannskap fra «Kristianiafjord»

  1. Arne Olav olsen sier:

    Hei har dere unnesøkt norsk sømansforbund.

  2. Kjell Egil Tjora Svensen sier:

    Hei Tore.

    Ser ut som båten tilhører NAL (Den Norske Amerikalinjen).
    Det første som slår meg er å spørre Yngvar Holm.
    Han har forfattet «Den store boken om amerikabåtene» utgitt i 2004(Edvarden forlag).
    Håper det kan hjelpe deg litt på vei……(«,)

  3. Helene Bjørntvedt sier:

    Hei Tore.
    Det er riktig som Kjell Egil Tjora Svensen skriver. «Kristianiafjord» tilhørte NAL og gikk på Øst-Afrika fart etter andre verdenskrig. Når det gjelder boken til Yngvar Holm, så tar han for seg kun passasjerbåtene. Jeg tror nok det lureste er å sjekke Sjømannskontorets hyrelister for det angjeldende tidsrom. Disse finnes muligens på Riksarkivet på Sogn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *