Margits inderligste drøm

Margit og Tore 2

Hun var den første som tok kontakt med ”Det må jeg gjøre før jeg dør”. 64 år gamle Margit Lømo fra Oslo hadde bare ett ønske. Hun ville se sin sønn en før hun døde. Margit fødte engang en gutt hun måtte gi fra seg, fordi faren hennes lovte å drepe både henne og barnet om hun kom hjem med en lausunge. Se siste program i «Det må jeg gjøre før jeg dør» lørdag.

Noen ganger hører du historier du nesten ikke tror er sanne, sier programleder Tore Strømøy. Margit Lømos livshistorie er en sånn. En historie om en vond barndom og en voldelig far, en sønn hun måtte gi fra seg, og en sjalu venn som tok livet av henne. For etter et knivangrep var Margit død i 8 minutter, før hjelpemannskapene i ambulansen fikk liv i henne igjen. Etter denne hendelsen har hun slitt med helsa, og da legene fortalte henne at hun kunne dø om hun ble alvorlig syk en gang til, kom tankene fra ungdommen tilbake.

Margit fikk en sønn da hun var 19 år. Men denne gutten måtte hun gi vekk, ikke minst fordi hennes far hadde lovet henne at om hun kom hjem med en lausunge, skulle han drepe både henne og barnet. Og Margit hadde ingen grunn til å tvile på at faren vill gjøre dette. En voldelig barndom hadde lært henne og ikke å tvile på hva faren var troende til å gjøre. Bønnen til Tore var om han kunne prøve å finne sønnen hun ga fra seg for mange år siden, slik at hun kunne få vite hvordan han hadde det i dag. Slik at hun kunne få ro i sjela, før det kunne være for seint. I kveldens program får du møte Margit Lømo, høre hennes historie, og se om Tore klarer å oppfylle hennes største ønske i dette livet.

I dette siste programmet i serien møter vi også norsk rocks gudfar Åge Aleksandersen (bildet under) , som skal snakke om forventningspress, livet og døden. Og sånt blir det jo sanger av.

DSC_4075

DET MÅ JEG GJØRE FØR JEG DØR   (8 : 8 )  Lørdag 05.03 klokka 21.15 på NRK1

Dette innlegget ble publisert i Det må jeg gjøre før jeg dør. Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til Margits inderligste drøm

  1. Mainy Kirsten Wiik Horgen sier:

    Virkelighet overgår fantasien

  2. Ida Therese Høvik sier:

    Tenk å ha en så sinnsyk far.
    Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig for en forelder å
    være så hjerteløs?!

  3. Birger Berg sier:

    Det er kjempe fine programmer,MEN dere må ikke spille så høy musik når de snakker, det er mange gamle (eldre) som høre (ser) på programet som ikke har så god hørsel som yngere. Men elles takk for et fint program. Håper at det kommer flere senere.

  4. Torill Vigdis Grytten sier:

    Du er en flott dame,Margit.Såg at du hadde en utrolig styrke,det er sikkert den som har hjulpet deg i livet:)Lykke til vider:)

  5. Candela sier:

    Rystende historie om Margit. Virket som ei kjempe snill og flott dame. Blir veldig glad i Tore også som gikk inn for å lage så fint program. Det var sterkt og jeg gråt gledestårer.

    Takk til Tore for å lage så varme programmer og veldig veldig glad på Margit’s vegne.

    Lykkeønskninger til Margit fremover, God Helse!
    og Åge, du rock’e!
    og selvsagt Tore, keep up the good work! Gla i dæ!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *