Stig-Tores umulige drøm

DSC_3028Bilde: Monica Svee vil at pappa Stig Tore skal få fly F-16. Hans største drøm.

Stig Tore Svee fra Trondheim deler drøm med mange norske menn. Drømmen om å få fly med luftforsvarets jagerfly F-16.  Men det er de færreste som får oppleve drømmen. At Stig Tores drøm noen gang skulle gå i oppfyllelse, var det ingen som trodde den gang han brakk ryggen og ble avhengig av rullestol. Men drømmene lever videre, tross funksjonshemminger. Gå ikke glipp av helgas program!

Om den største drømmen blant kvinner var å svømme med delfiner, var det enda klarere hva som var guttas største drøm. En stor overvekt av henvendelsene redaksjonen fikk inn fra gutter og menn handlet om forsvarets jagerfly F-16. Kampflyet som har tjent det norske luftforsvaret siden slutten av 1970 tallet, og som har fått det maleriske navnet ”Fighting Falcon”. Flyet kan gå i over 2400 kilometer i timen, så det er kanskje ikke rart at mange gutter drømmer om å suse over himmelen i denne. Med så mange kandidater å velge mellom, bestemte redaksjonen seg tilslutt for å gå for den som i utgangspunktet så ut til å ha minst sjanse for å slippe opp i en F-16. For det er ikke hvem som helst som kan fly med dette flyet.

DSC_3011

Stig Tore Svee fra Trondheim har flydilla og har drømt om å fly F-16 siden han var ganske ung. I 1996 var han utsatt for en ulykke og ble ryggmargskadet. Men selv om han nå måtte sitte i rullestol, stoppet det ikke Stig Tore fra å prøve å gjøre alt det som funksjonsfriske kunne klare. Men det var datteren Monica som skrev til Tore Strømøy og fortalte om farens store drøm. I kveldens program følger vi forsøket på å overbevise forsvaret om at Stig Tore bør bli den første ryggmargskadde i verden i en F-16.

DSC_3111Bilde: Stig Tore og Monica foran Ørland hoveflystasjons Seaking-helikopter

I programmet møter vi også eventyreren og naturelskeren Cecilie Skog fra Ålesund som skal fortelle om sitt livs lykkeligste dag. Cecilie har opplevd både sin lykkeligste og tristeste dag på tur i fjellet. I kveld forteller hun om livet med og i naturen.

DET MÅ JEG GJØRE FØR JEG DØR   (7 : 8 )    Lørdag 26.02 klokka 20.55 på NRK1

Dette innlegget ble publisert i Det må jeg gjøre før jeg dør. Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Stig-Tores umulige drøm

  1. Anders Torviki sier:

    Det må være en drømme jobb å få lov til å hjelpe så mange mennesker.

  2. ida therese sier:

    Skulle ønske jeg viste om dette programmet.
    Jeg vil så fryktelig fryktelig oppfylle den store
    drømmen min =)

  3. LauraMarie sier:

    Eit fantastisk program! Så flott at de får vise at også dei med funksjonshemming kan klare å få oppfyllt draumen!

  4. Igor V. sier:

    Hei Tore,
    skulle bare takke deg for så inspirerende program om Stig Tore jeg så i kveld! Han, Monica og du Tore klarte å vise oss at det ikke fantes uoppnåelige ting i livet , så lenge mann står på og ikke gir seg. Takk for det!
    mvh
    Igor

  5. Hei Tore! Det jeg så om stig tore var både fantastisk og beundringsverdi.Det var en fyr med ståpåvilje og pågangsmot.Flott prestert

  6. Oddveig Andersen sier:

    Ditt program er virkelig noe å se på

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *