Spanske Miguel fant igjen SAS flyvertinne Bjørg etter nesten 50 år.

SAS BjørgBilde: Tidligere SAS flyvertinne Bjørg Kristiansen, (tidligere Anfinsen) i dag. (Foto: Privat)

I februar etterlyste vi flyvertinne Bjørg Anfinsen fra SAS. Hennes spanske brevvenn fra Madrid på 60 tallet, Miguel Nieto ville prøve å finne henne igjen etter nesten 50 år. Med god hjelp fra SAS fant vi tilslutt Bjørg. Nå lover en glad 75 årige Miguel å  gjenoppta skrivingen med Bjørg. Men denne gang på mail.

Nok en sak er løst og har fått en lykkelig avslutning. Spanske Miguel har nå fått kontakt med norske Bjørg igjen etter nesten 50 år. Om de holder kontakten gjenstår å se, men Bjørg vil iallefall få en hyggelig mail fra Spania ganske raskt.

flyvertinneBilde: Flyvertinne Bjørg Anfinsen på 1960 tallet. (Foto:SAS)

Spanske Miguel hadde i ungdommen en norsk brevvenninne som het Bjørg. Begge studerte til å bli radio-offiser. Men mens Miguel fullførte studiet, valgte Bjørg istedet å bli flyvertinne i SAS. Da han tidlig på sekstitallet var på vei for å jobbe på en båt som lå i Norge, møtte han helt tilfeldig brevvenninnen Bjørg på flyet mellom København og Oslo. Hun kom bort og snakket med han, fordi hun gjenkjente ansiktet hans og så navnet hans på bagen. Dette ble første og siste gang de to møttes

Miguel førBilde: Miguel fra 1958 som nyutdannet radio-offiser (Foto Privat)

Miguel fra Madrid har i alle år lurt på hvordan det gikk med brevvenninnen Bjørg, og begynte å søke etter henne i Norge i en alder av 75 år. Han sendte flere mailer til nordmenn med samme etternavn. Tilslutt havnet mailen i Tore på Sporet redaksjonen, og vi la ut en etterlysning på bloggen 10 februar i år. Denne ble snappet opp av ansatte ved SAS, og en som hadde full kontroll over folk og historie i selskapet, kunne tilslutt føre oss til Bjørg, som i dag heter Kristiansen og bor på Ås.

Miguel i dagBilde: Miguel i dag (Foto privat)

I dag kunne Tore ringe Bjørg og fortelle historien. Hun husker at hun fikk en spansk brevvenn den gang hun gikk på gymnaset i Sandnes, og har funnet mer i gamle dagbøker og permer. Hun syntes det var veldig koselig at Miguel har tatt kontakt igjen, og venter nå på hans første mail.

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *