Pappa søker ukjent datter som ringte i oktober 2008. Tror hun følte seg avvist.

Ukjent datterBilde: Pappa søker ukjent datter som ringte i 2008. Tror hun følte seg avvist (ill.foto)

Vi etterlyser en dame , født i 1974, som prøvde å ta kontakt med sin biologiske far i Akershus i 2008. Faren skjønte for seint at det var hans egen datter som ringte, og han tror at datteren fikk inntrykk av at han ikke ville vite av henne. En fortvilet far prøver nå via Tore på Sporet å finne henne for å si unnskyld og for å fortelle at han av hele hjertet ønsker kontakt! 

Jenta det er snakk om må være født i første halvdel av 1974. Faren er bosatt i Akershus fylke, og episoden som fortsatt plager han veldig, skjedde i 2008. Her forteller faren selv hva som skjedde:

TELEFONEN

– Det var for over ett år siden det begynte. Telefonen ringte og jeg tok den. En dame begynte å snakke nærmest familiært til meg. Jeg trodde det var en telefon fra sykehuset. Jeg hadde nettopp vært der for å hente kona. Vi snakker forbi hverandre en stund før hun sier.  – Men har ikke du hatt et forhold til —-.

Det blir brått stille, hun legger på, akkurat i det det begynner å demre for meg hva det kunne være. Jeg hadde altså et barn fra tiden før jeg traff min kone. Jeg hadde undret på dette den gangen og da jeg ikke hørte mere om det kontaktet jeg myndighetene. Der sa de det ikke var registrert noe barn på meg.

Sakte men sikkert gikk det opp for meg at hun var blitt adoptert bort. Jeg ble helt slått ut, for henne måtte det vel virke som om jeg avviste henne mens jeg jo trodde jeg ikke hadde noe barn fra den tiden. Jeg begynte å føle meg nærmest syk, mistet nattesøvnen, og sviende klump i bryst og mage. Når jeg hadde gjort noe hun kunne føle som en avvisning, ønsket jeg å kontakte henne igjen, om så, for i allefall for å gi henne en unnskyldning. Egentlig til ingen nytte. Ingen myndigheter eller eller andre ville videresende eller formidle noen beskjed. Biologiske foreldre til adopterte barn har ingen rettigheter.

Derfor håper jeg at du om ikke noe annet kan vidreformiddle en unnskyldning gjennom Tore på sporet-siden, en unnskyldning til min datter, og om hun ønsker å ta ny kontakt vil hun bli godt mottatt.

BREV TIL DATTEREN

Faren har skrevet dette brevet til sin datter:

Du ringte 10.10.08.

Jeg var uforberedt. Du tok det vist som et avslag på kontakt.  Etter telefonen begynte jeg og memorere over hva som hadde skjedd. Det går opp for meg en masse spesielle hendelser i den siste tiden, og du må ha trodd jeg viste mer om det som skjedde den gangen. Du kalte deg med et navn du trodde jeg skulle kjenne, men det fant jeg ut var det navnet som din mor giftet seg til etter at vi var sammen. Om adopsjonen. Hadde jeg vist om den hadde jeg nok heller kommet og hentet deg hjem til meg i stedet.

Jeg og din mor møttes på en ferietur, men avstand, situasjoner, og missforståelser, gjorde at vi ikke fant tilbake til hverandre. Etter en tid fikk jeg beskjed om at din mor var gravid. Slik som situasjonen hadde blitt forventet jeg vel innkalling til farskapssak eller krav om barnebidrag, men det kom ikke noen henvendelser i den rettingen. En tid etter du måtte være født ville jeg få visshet i dette og ringte politiet om de kunne undersøke dette for meg, og fikk til svar at det ikke var skrevet opp noe barn på meg. Dette var mitt utgangspunkt den tiden.

Jeg har hele tiden etter at du ringte ønsket å oppnå kontakt med deg, det har også dine søsken, og til slutt også min kone, så alt ligger til rette for kontakt dersom du skulle ønske det.

Far.

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *