Hvor er jordmor Klara som reddet Laila Jørgines liv?

Laila Haugli

To timer etter at lille Laila Jørgine Haugli (bildet) fra Grovfjord ble født i 1977, bar hennes jordmor henne til dåpen i Harstad sykehuskapell. Pleierne fryktet at barnet kom til å dø. Deretter tok jordmor Klara Johansen barnet i en bærebag og fløy med ruteflyet til sykehuset i Tromsø. Det ble Laila Jørgines redning.

Laila Jørgine skriver:  Jeg kom til verden lørdag 7. mai 1977 kl. 10.59, ved Harstad Sykehus, under veldig vanskelige omstendigheter. Vekta mi var 3220gr., lengden 51 cm. Jeg vet at under mammas svangerskap ble jeg liggende feil og ble derfor født ved keisersnitt mens mamma lå i narkose. Mamma hadde egentlig termin 23. april. Jeg ble født lenge etter. Jeg fikk iallefall altfor liten plass.

Jeg er nr. fire i søskenflokken på fem og er oppvokst i Grovfjord, 6 mil sørøst for Harstad.Etter at jeg var født, ble pappa ringt opp. Han var hjemme og ventet. Jeg hadde jo søsken som måtte passes på. Fødeavdelingen ville vite fra pappa om de hadde bestemt navn på meg , og det hadde de. Det ble nøddåp ca. to timer etter fødselen og min jordmor bar meg til dåpen i Harstad Sykehuskapell.

Ca. 6 timer gammel, ble jeg sammen min min jordmor sendt til sykehuset i Tromsø. Den gang med vanlig rutefly. Jeg vet at jeg lå i en bærebag. Mamma har fortalt at hun fikk se meg før jeg dro, men klarte ikke helt fokusere siden hun hadde hatt narkosen. En halv time etter at jeg hadde dratt, kom pappa til sykehuset. Dessverre rakk han ikke frem før jeg dro. Jeg vet ikke hvor lenge jordmor var i Tromsø sammen med meg, men jeg var 1 mnd. før mamma kom for å hente meg hjem. Fire mnd. gammel blei jeg velsigna hjemme i skolekapellet.

Min  jordmor het da jeg ble født Klara Johansen (pikenavn), men det siste jeg har hørt er at hun har flyttet til Sør-Norge og giftet seg. Hennes nåværende etternavn vet jeg ikke. Hvis hun fortsatt er gift, har hun nok det nye etternavnet.

Jeg mener å ha fått med meg at hun har jobbet som jordmor ved Ullevaal Sykehus. Iallefall har hun jo jobbet ved Harstad Sykehus der jeg blei født. Hun er idag rundt 60 år.  Jeg er yngst av fire jenter og vi har også fått en lillebror.

Jeg skulle så veldig gjerne ha kommet i kontakt med jordmor Klara fra Harstad sykehus igjen. For å snakke med henne og for å få svar på mange spørsmål. Også for å takke henne for det hun gjorde for meg. Det er et stort ønske, som jeg håper å få hjelp til.

Har du et tips om hvor Klara er i dag, sen den mail til : tore@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *