Søker mammas siste kjæreste

Norma 1 (2)

Nina Jeppesen leter etter sin mors siste kjæreste.  Norma Weyer Hansteens  (bildet)  døde i 1976, og hadde da en kjæreste som familien aldri har møtt. Nå vil datteren gjerne møte denne mannen om han fortsatt lever, for å få vite mer om sin mor. Nina skriver dette i en mail til Tore på Sporet:

–  Jeg har i mange år hatt lyst til å treffe mammas siste kjæreste, som hun hadde før hun døde i 1976. Verken jeg eller familien vet om han lever, eller hva han heter, så derfor prøver jeg dette.

Mamma  ble født på kampen i 1946, tror jeg, og døde i 1976, tror jeg. Hun var gift med Hermod Hansteensen fra 1959. Han døde i 1964, men de fikk meg og min tvillingbor i 1961. Senere levde hun i perioder på sjøen som radiograf . Hun hadde et vanskelig liv. Hennes mamma ( min bestemor) tok sitt liv etter trakasering fra norske kvinner siden hun var gift med en tysker, på tross av at de giftet seg før krigen.

Mamma ble kaldt tyskertøs og ble svært mobbet da hun var liten. Bestemor var en vakker person med et stort hjerte, men så dette skulle ikke ha skjedd, Minn bestemor klarte ikke å utstå presset etter selv å ha blitt mobbet, og tok sitt eget liv da mamma var bare 14 år. Norske kvinner dro hjem og klippet hennes nydelige hår slik de gjorde i den tyske konsetrasjonsleiren. Derfor hengte hun seg. Mamma het Norma Weyer som pikenavn, men Hansteensen som gift.

Kjenner noen til dene historien og vet noe om mammas siste tid så ville jeg bli veldig glad for en prat , avslutter Nina Jeppesen. Så om du kjenner noe til denne historien, ta kontakt med oss: tore@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *