Hvor er brevvenninne Aud Tellefsen fra Lillesand?

DSC_1874

Ellen Müssel fra Tyskland ønsket seg en brevvenn i Norge. I 1970 fikk hun adressene til to norske jenter fra Pen Pal organisation i Finland. Den ene var til en jente i Drammen, den andre var til en jente i Lillesand. Ellen valgte Drammen, og endte selv opp i Norge. Men nå lurer hun på om det samme hadde skjedd om hun hadde valgt brevvenninnen i Lillesand istedet?  Derfor vil hun prøve å finne henne!

Ellen skriver:

I 1970 så jeg filmatiseringene av bøkene til Trygve Gulbrandsen: Og bakom synger skogene osv. Så de på tysk TV. Det var tyske filmer. Jeg ble så begeistret for Norge og landskapet at jeg skaffet med brevvenninne i Norge. Jeg fikk to adresser fra en organisasjon i Finland som formidlet brevvennskap. Pen Pal Organisation het den.

 Den ene adressen tilhørte en jente fra Drammen og den andre adressen tilhørte en jente med navnet Aud Tellefsen fra Lillesand. Den gangen i 1970 valgte jeg adressen til jenta fra Drammen. Grunnen er i dag litt latterlig. Jeg valgte Drammen fordi byen lå lenger mot nord!

Og dermed ble adressen til Aud aldri brukt og jeg ble ikke kjent med henne. Jeg skrev brev med min venninne i Drammen i mange år og i 1974 kom jeg for første gang på besøk til Norge. Den gangen hilste jeg på broren til min venninne. Året etter reiste denne broren på Interrail tur til Europa sammen med tre andre norske gutter. Enden av visen: jeg ble forelsket i en av de andre guttene og vi ble gift og jeg flyttet til Norge. Jeg har bodd i Drammen siden 1982.

Det betyr at valget mitt som jeg tok i 1970 har hatt stor påvirkning på mitt liv. I alle år har jeg spurt meg: Hvordan kunne livet mitt har blitt om jeg hadde blitt kjent med Aud fra Lillesand? Hadde jeg også flyttet til Norge? Jeg vet jo at jeg ikke kommer til å få svar – men tankene er der og derfor hadde det vært morsomt å vite hvem Aud er – eller var. 

Jeg er født og oppvokst i Tyskland og ble begeistret for Norge etter å ha sett de tyske filmene «Und ewig singen die Wälder» og «Das Erbe von Björndal». Filmer som ble laget etter romanene til Trygve Gulbrandsen. Den gangen var jeg 15, 16 år da jeg så filmene.

Men det som interesserer meg virkelig er hvor er Aud Tellefsen fra Lillesand? For det var den andre jenta som jeg fikk adressen til men jeg har aldri hatt kontakt til henne. Jeg tenker meg at hun er født rundt 1954 og bodde altså i 1970 i Lillesand. Men hvor er hun i dag?

Vet du noe om Aud Tellefsen fra Lillesand, slik at Ellen Müssel kanskje kan få kontakt, skriv en mail til oss. Adressen er som vanlig : tore@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *