Hvor er det blitt av den gamle papegøyen "Jaco"?

etterlyse-logo

Randi Strand fra Lier har en litt spesiell etterlysning. Det gjelder en grå Jaco-papegøye hun kjøpte på slutten av 1970 tallet, men som hun på grunn av forskjellige ting måtte kvitte seg med Randi var veldig glad i fuglen, og lurer på hvordan det gikk med den. Kanskje kan de møtes igjen?  Les hele historien :

Randi Strand forteller:     – For 30 år siden kjøpte jeg en jacopapegøye som da var ca 10 år gammel og i dag er ca 40 år gammel. Disse fuglene blir i fangenskap like gamle som mennesker og jeg vil tro at den er i live fremdeles.

Denne papegøyensom var svært intelligent og flink til å prate. Den kunne si Jaco fra Kølabonn, jeg får ikke sove, stakkars kroken, no kjem e og tek de. den tellet til 10 på Valdresdialekt, sang «så svinger vi på seidelen igjen» samtidig som den trampet takten. Den kunne si mye mer enn dette, var med meg over alt og satt ved middagsbordet og spiste sammen med oss.

Jeg hadde den i 15 år, helt til jeg fikk en datter som var født mye for tidlig og hadde dårluge lunger. Fikk beskjed fra legen om at vi ikke burde ha noen dyr den gangen. Jaco ble også veldig sjalu på datteren min og begynte å bli agressiv mot meg og viste tydelig at den følte seg satt til side. Fugler er svært monogame og oppfattet meg som partneren sin.

Nå er min datter helt frisk og vi har en liten undulat. men barna spør stadig etter denne spesielle papegøyen som vi hadde en gang og vil så gjerne hilse på den. Det hadde vært morsomt å se om den kjente meg igjen!
Kunne det være mulig for deg å hjelpe oss med dette?

Har du et tips om hvor denne litt spesielle karen befinner seg i dag, eller om du vet hva som skjedde med den? Ta kontakt. Helst på mail : tore@nrk.no          Kanskje kan Randi få hilse på sin gamle venn nok en gang?

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *