Hvor er Roger, Geir og Albrigt fra Kleiva Landbruksskole i 1972?

Paul-Ursin

I 1972 gikk Paul Roar Ursin (bildet) på Kleiva landbruksskole i Vesterålen. Her ble han snart kjempekompis med tre gutter: Roger, Geir og Albrigt, alle i alderen 16-18 år. da de var på tur, ble Paul Roar tatt av snøras, men reddet av kompisene. Nå prøver han å finne dem.

 

Utpå vinteren i 1972 skal klassen på skitur. Underveis finner de 4 kameratene ut at de vil ha litt mer spenning enn de andre, og begynner derfor isteden å gå oppover en fjellside som lå bak skolen. På veien opp ble det brattere og brattere, og over seg kunne de snart se en stor hengeskavl på mellom 50 og 100 meters bredde. Guttene fleipet om faren for snøskred, og sa på spøk at lærer Finseth og hans lille cocer spaniel sikkert ville komme og redde dem om de ble tatt av raset. Kommentaren utløste stor latter.

 Like etter kom raset. Paul Roar snudde når han så snøen komme, og løp tilbake nedover skråningen igjen, mens kameratene løp ut til sidene. Paul var sikker på at han skulle klare å løpe fra skredet, og lo godt der han bykset av gårde.

Så ble han tatt igjen av raset. Plutselig befant han seg inne i et inferno av lyd og snø, og han kjente frykten for at dette var slutten. Så ble alt mørkt og stille, og han lå fastklemt inne i snømassene. Heldigvis for Paul Roar hadde de tre kompisene kommet seg ut av snøen, og begynte de å lete etter han. Hvor lang tid det gikk husker ingen, men tilslutt var det en som kjente noe langt nede i snøen. Til alt hell var det Paul Roar, som ennå i dag husker at han holdt på å bli kvalt av snø mens de gravde han ut.

Paul mener det var ren flaks at han reddet livet den gang, og forteller at han fortsatt tenker mye på denne hendelsen. Derfor ønsker han å komme i kontakt med kompisene fra den gang. Roger , Geir og Albrigt.

Roger-Stavern

Roger

Geir-Leknes

Geir

Albrigt-Hauglid

Albrigt

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til Hvor er Roger, Geir og Albrigt fra Kleiva Landbruksskole i 1972?

  1. Frank Gabrielsen sier:

    Roger Stavem heter mannen på bilde og er mitt søskenbarn.
    Med hilsen Frank Gabrielsen tlf 41746501

  2. Wenche Holm Mogaard sier:

    Albrigt Hauglid er fra Bardu, jeg gikk i klasse med han på Bardu Ungdomsskole. Mener at han bor på Jessheim nå.
    Hilsen Wenche

  3. Målfrid sier:

    Artig og se hvor fort ting kan løse seg. To av tre er allerede identifisert. Bare Geir igjen no, men lurer på- står ikke etternavnet til gutta på klassebildet. Da må det være mulig og søke i telefonkatalogen. Lykke til

  4. Håkon Svendsen sier:

    Geir heter Leknes til etternavn. Vi gikk i samme klasse på Kleiva

  5. Line Hauglid sier:

    Albrigt Hauglid er pappa’n min jo! Han bor i etasjen under meg, på kongletoppen 54, Jessheim. Han tar nok kontakt. Fine bilder, forresten…:)

  6. Geir Leknes sier:

    Husker godt skituren…..bor i Stange kommune i Hedemark
    Ta gjerne kontakt på tlf 41437320
    Mvh Geir Leknes

  7. Albrigt Hauglid sier:

    Skituren endte med et lykkelig utfall. Ungdomstreker som kunne ha gått riktig ille. Bor på Jessheim. Ta gjerne kontakt på tlf 91654842. Mvh Albrigt Hauglid

  8. roger stavem sier:

    husker denne episoden veldig godt! bor på kapp, østre toten. ta gjerne kontakt på mobil: 98214551.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *