Kjæresten reiste og hun hørte aldri noe mer fra han..

DSC01049

BILDET: Torgunn S.Voldnes møtte i 1967 en ung israelsk mann. Han reiste hjem før sønnen Andre ble født. 40 år er gått uten at de har hørt noe fra han. Søndag tar Tore saken.

Tore på sporet mottar mange henvendelser fra kvinner som forteller samme historie. De har truffet en flott utenlandsk mann som de har forelsket seg i. De har vært sammen og kvinnen har blitt gravid. Men så har mannen reist fra Norge, og ga aldri lyd fra seg igjen. Ofte visste han også at kvinnen var gravid. Mange barn leter etter fedre som forsvant. I Tore på sporet søndag, skal vi ta tak i en slik sak.

I 1967 kom det en ung israelsk mann som het Abraham til Honningsvåg i Finnmark. Her ble han invitert av noen norske ungdommer på en fest. Den første han så var unge Torgunn. Det var kjærlighet ved første blikk, og de to var sammen hele sommeren. Utpå høsten ville Abraham reise hjem til Israel, siden det på nytt hadde vært krig. Han var urolig for familien. På samme tid oppdager Torgunn at hun er gravid. Abraham vil at hun blir med han hjem, men Torgunns mor vil at hun i alle fall blir hjemme til etter fødselen. Så drar Abraham, og Torgunn hører ikke mer fra han.

I 1968 føder Torgunn sønnen Andre, og Abraham forblir et godt minne i mange år, inntil Andre er 40 og har tre barn selv. Da bestemmer Torgunn seg for at det er på høy tid å lete etter Andres pappa, slik at også han kan få vite at han har en sønn og barnebarn i Norge. Og for at Andre og barna skal kjenne sin far og farfar. Men å når Tore begynner å lete i Israel, finner han ikke mannen.

Tore i Israel

BILDET: Tore foran klagemuren i Jerusalem. Da må hodeplagget være på plass.

I Tore på sporet søndag får du høre hele historien. Du får møte Torgunn som åpent forteller om møtet med den sjarmerende gutten fra midt-østen, og om tiden etter at han forsvant. En reportasje som åpent og ærlig tar opp temaet «fedre som aldri kom tilbake», og hva det fører med seg for alle parter.

Dette innlegget ble publisert i Programomtaler. Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til Kjæresten reiste og hun hørte aldri noe mer fra han..

  1. hei
    tore,tusen takk foe et flott program,jeg og min kone ser på kvar søndag,jeg har sett alle tore på sporet prgramene som er blitt sendt.
    hilsen svein arne.

  2. Jane Hauan sier:

    Jeg synes dette er kjempe fint,og at dere står fram,det vil hjelpe mange som ikke har turt å prøve dette før åpenhet er abselutt viktig ihvertfall for de det gjellder, alle har jo krav på å få vite om sine biologiske røtter,stå på.

  3. Anne Grethe sier:

    Hei Tore

    Tusen takk for flott program, ser på programmet ditt hver søndag og blir like rørt hver gang. Kjempe flott gjort å hjelpe andre mennesker å finne de som de leter etter.
    Stå på :o)

    Hilsen Anne Grethe

  4. Gry Kristiansen sier:

    Det finnes fedre i Norge også som er fraværende selv om de bor i nabobyen eller i Norge generelt :-(.Mange barn fra 50 og 60 tallet som opplever dette !.Lurer på hvorfor det ble slik at etterkrigsbarna fikk barn og ble enslige mødre!!!!Har en far som godtar/ikke godtar meg etter som det passer han.Har kuttet kontakt da jeg blir psykisk ute av balanse.Synes du har et flott program og ser på med glede de som får kontakt.Drømmer meg litt vekk og ønsker det var meg.Blir litt terapi for meg dette 🙂 Stå på:-) Du gleder mange og kleenex er et «must».LYKKE TIL VIDERE 🙂 <3

  5. Britt sier:

    Hei Tore

    Et flott program, sitter og snufser hver søndag under sending. Min gamle mor på 84år har utsatt leggetiden på grunn av programmet ditt,
    det fenger alle alderstrinn. 🙂
    Gleder meg til søndag.
    Hilsen fra Britt

  6. Gunn sier:

    Hei Tore,med dine program rører du ved så mange føleser i oss som ser på,jeg er enig i det gry sier,mange fedre er fraværende selv her i landet..Ellers enig med de andre,dette er ett bra program,og drit i dem som bare klager og finner ut både det ene og andre,mulig det blir for stert for enkelte,at det vekker vonde minner,men da må man stenge av,vi menesker har forskjellige oppfatninger og,jeg vil ønske deg lykke til videre på dine reiser rundt omkring..Håper det ikke stopper her,ikke bare er programmet bra,men vi reiser med deg uti verden …hils teamet ditt.

  7. Ole Kr. Valle sier:

    Et flott program igjen Tore.
    Det spesielle med dette programme var jo at hovedpersonen ikke var den som ønsket denne gjenforeningen, men ble med på dette likevel. Han virket jo litt skeptisk i begynnelsen. Han fikk i hvertfall en ny og flott familie.

    En ting som fascinerte meg var å se flaggene utenfor hotellet. Britisk, Amerikansk, Israelsk og Færøysk! Jeg måtte jo legge merke til dette siden jeg bor på Færøyene 😉

  8. Geir Knutsen sier:

    Først vil jeg si at dette var et godt laget program. Vi er mange som har ventet på noe positivt om Israel fra NRK.

    Tore nevnte i programmet at Netanya har en vennskapsby i Stavanger.
    Se http://www.netanyaforeningen.no

    Trondheim har også en vennskapsby i Israel. Det er Petach Tikva som ligger litt nordøst for Tel Aviv. Nettsiden kommer snart på http://www.tikva.no

    Tore brukte feil navn på de som bor i Israel i dag. Han sa israelitt. Det riktige er israeler.
    Se no.wikipedia.org/wiki/Israelitt

    Jeg er enig med de som skrev de forrige kommentarene om seksdagers krigen. Israel løsnet de første skuddene, men slik professor Carl August Fleischer skriver: “må bedømmes som en lovlig forsvarskrig etter folkeretten”. Se http://www.miff.no/nyheter/2004/10/31IsraelKjempetForsvarkrigI1967.htm
    Mer om seksdagerskrigen her: http://www.miff.no/x-Seksdagerskrigen.htm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *