Hvem var mannen på fødestua i Flekkefjord?

baby1

I dag etterlyser vi en ukjent mann som dukket opp på fødestua på sykehuset i Flekkefjord en februardag i 1991. Et barn var iferd med å dø, og den ukjente tok med seg barnet, dro til sykehuset i Kristiansand, og reddet jentas  liv. Men hvem var den ukjente livredderen?

26 februar i 1991 ble Maria Mørkestøl Nordkvist (bildet over) født under dramatiske omstendigheter på Flekkefjord sykehus. Fødselen startet i 6 tiden om morgenen, men etter 12 timer klarte man fortsatt ikke å få jenta ut.  Siden det ikke var anestesisykepleier på vakt i Flekkefjord, kunne man heller ikke ta ut barnet ved keisersnitt. Tilslutt fikk de allikevel ungen ut. Da var barnet svært medtatt. Det så ut som om hun var iferd med å dø.

Men akkurat idet alt så som mørkest ut, kom det en mannlig sykepleier inn på fødestua. Straks han så den lille blåe kroppen, kastet han seg rundt og tok med seg ungen og kjørte i all hast til sykehuset i Kristiansand, der de hadde spesialister som kanskje kunne redde henne.

baby2

 Imens lå Marias mor, Beate igjen på fødestua, uten å ane hva som skjedde med datteren. Hun kom seg først til Kristiansand sykehus noe senere. Da fikk hun vite at de hadde klart å få liv i Maria igjen. (bilde over) Mor Beate er ikke i tvil om at uten denne mannens raske inngripen, ville hun ikke hatt noen Maria i dag. Nå er hun blitt en flott jente på 18 år.

Både hun og mora har gjennom alle år prøvd å finne den mystiske mannen som reddet Marias liv for å si takk, uten å lykkes. Ingen vet faktisk hvem han var, eller hvem som var på vakt denne kvelden i februar 1991. Ikke engang sykehuset. Så om du har tips om hvem han er, mannen som kom inn på fødestua på Flekkefjord sykehus 26 februar 1991 og fikk Maria fraktet til Kristiansand. Ta kontakt med Tore på sporet.  tore@nrk.no

Saken er løst: Arnt er mannen som reddet baby Maria på Flekkefjord sykehus

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger, Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Hvem var mannen på fødestua i Flekkefjord?

  1. Therese sier:

    herre min hatt, begynte å grine bare av å lese di første linjene. fantastisk gjort av denne mannen. så flott at hun fikk beholde jenta si;-)

  2. Per Arne Sannes sier:

    Vedkommende som reddet denne lille babyen…var min eldste bror: Arnt Kristoffer Sannæs, Flekkefjord….Han har vært i kontakt med Tore i dag.

  3. øyvind lien sier:

    merkelige saker vist det hadde skjedd i molde når jeg blei født hadde jeg som baby blitt livredd!!!!!!!!!!!!!!!!:(

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *