Takk for at dere ville se ett annerledes program!

Ett annerledes program.

Det er alltid spennende å høre etter en sending om folk har likt programmet vårt. Før helgas program om den spanske borgerkrigen var jeg litt nervøs for reaksjonene. Jeg var redd noen ville synes at dette ble for mye historie og for lite gjenforening og gråt. Dessuten var jeg spent på hvordan det ville slå ut at Lørdagsrevyen brakte nyheten om funnet av Oluf Mildes grav. Det var jo noe vi aldri har prøvd før. Derfor er jeg faktisk overrasket over at hele 863.000 allikevel valgte å se Tore på Sporet søndag. Det er jeg glad for, for dette var en viktig sak å lage. Noen ganger må man bare det! At Milde nå også skal hedres med minnesmerke i Odda neste lørdag, er jo også et resultat av vår leting.

Men dette programmet var nok et unntak på mange måter. Om 2 uker kommer det en sak av «vanlig» Tore på Spore merke, om en mor som i mange år har lett etter sin sønn. En gutt som ble adoptert bort, uten at hun fikk vite noen ting. Tvert imot trodde hun at han var i de tryggeste hender hos sin far og besteforeldre. Men da hun kom for å besøke han, var han borte. Dette er en hjerteskjærende historie som ingen kommer til å være uberørt av.

Vi får mange tilbakemeldinger fra dere, noe vi er veldig glade for. Mailer, kommentarer her på bloggen og ikke minst på Facebook. Særlig de siste er flinke til å si hva de mener. Det er spennende for oss, og gjør at vi kan lage programmene enda bedre. Noen av dere har også sendt oss etterlysninger som dere vil jeg skal ta med her, noe jeg selvsagt gjerne gjør.

ÅFJORDSFÆRING ETTERLYSES

Olaf Sandmark leter etter en 17 fots Åfjordsfæring som hans far bygde på begynnelsen av 1970 tallet. Den ble solgt til to veterinærer, husker Olaf, men leting i mange år har ikke ført frem til resultat. Det ble gjort noen forandringer på båten, skriver han : Åfjordsfæringen fikk bygd på et halvt bord og dekk forut og akter ny stælk 3vinget vribar propell 2sylindret luftavkjølt motor av merker puck båten var tjærebret skrog lakert furu dekk orangs motorkasse meget fin båt med trimflaps i  KRYSFINER .utvendig ror.  Har du sett denne båten, ta kontakt .

EKTEPAR I BIL REDDET LIVET MITT

Kurt Eirik Johnsen har sendt meg denne etterlysningen: I nov/des 1980 var jeg på tur fra Terråk i Bindal til Levanger. En søndag kveld ved midnatt kjørte jeg over Gartland og havnet utfor veien og ned i en elv.Nærmere – 20 gr og gjennomvåt. Jeg kom meg ut av bilen og opp av elva for egen hjelp, men med skulder ute av ledd, -20 gr og ca 2 mil ned til Høylandet så det rimelig mørkt ut. Da dukket det opp en stasjonsvogn på tur fra Grong og retning mot Høylandet. Tror det var en SAAB med et ektepar. De ryddet plass i bilen og brakte meg ned til drosjeeieren på Høylandet.Derfra gikk turen med taxi til Namsos sykehus.Paret i stasjonsvogna har jeg tenkt mye på de senere år.Uten dem hadde jeg frosset ihjel der oppe på Gartlandsfjellet.

Har du tips i noen av disse sakene, ta kontakt. Enten på mail : tore@nrk.no, eller brev, Tore på Sporet, NRK, 7005 Trondheim

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger, Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Takk for at dere ville se ett annerledes program!

  1. lill nyheim sier:

    hei æ vil bare si at æ syns alle dine program, tore e knallbra. du å dine hjelpere e kjempeflinke å det e jo en grunn te at så mange ser programmet ditt… stå på videre….. klem fra ei som alltid gråt en skvett når æ ser programman dine…

  2. thile sier:

    Dine program er så bra.
    Fortsett som du stevner 🙂
    Jeg gleder meg til et nytt hjertevarmt program.

  3. Roy Tovsrud sier:

    Jeg har fulgt med på programmene dine i mange år, men programmet fra Spania og at dere klarte å følge i Mildes fotspor var noe av det mest imponerende jeg har sett hittil. Kanskje ditt aller beste beste program av dem alle, synes jeg. Den krigen har alltid vært i skyggenes dal her i Norge. programmet ditt fikk virkelig ut god informasjon om den til almenheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *