Hvem hjalp korpsmusiker Linda Marie?

korpsjente

Som du kanskje hørte i kveldens program, så handler dagens etterlysning om en korpsmusiker og en snill familie. Vi håper å finne familien som hjalp musikeren. Her er historien :

Sommeren 1987 var Nes musikkkorps på tur til Tyskland med buss. 3 juli var de på vei hjemover igjen. Inne i bussen satt ungdommene enten og sov eller leste, mens bussen suste av gårde på autobahn. Linda Marie Sundmyr , eller Hansen som hun het den gang, var en av mange som satt og sov.Etterhvert kom de inn i Danmark, og neste planlagte stopp var Ålborg.Men da flere av ungdommene etter hvert måtte på do, ble det til at bussen kjørte inn på en rasteplass hvor det var ett toalett.Vanligvis pleide lederen å telle deltakerne både når de gikk ut og når de kom inn i bussen. Men siden det kun var ett enslig toalett på plassen, og umulig å rote seg bort, droppet hun for en gangs skyld tellingen. Det skulle hun ikke ha gjort.Linda som lå og sov, merket først ikke at bussen hadde stoppet. Men da hun våknet og så at bussen sto stille, smatt også hun ut for å gå på toalettet. Problemet var at da var de fleste andre allerede var på vei tilbake i bussen….som kjører.  –Ut på motorveien i full fart, mens en forskrekket Linda satt på do og hørte lyden av bussen som forsvant i det fjerne. 

korpsbussLike etterpå kjørte det en norsk bil inn på rasteplassen. Inni satt en mor, far og deres to barn. De skjønte straks situasjonen, og siden de allikevel skulle til Ålborg, tilbød de Linda å sitte på. Mens bilen suste etter bussen nordover mot Ålborg, oppdaget de etter en stund at korpsbussen fra Nes kommer i mot dem på motorveien, på vei sørover, trolig for å hente Linda. Bilføreren la seg over i venstre fil og blinket med lysene og håpet de i bussen så dem. Heldigvis hadde reiselederen skjønt poenget, og etter å ha ventet en stund i Ålborg, kunne Linda gjenforenes med resten av korpset. 

Linda er i dag 36 år, og har i alle år lurt på hvem det var som reddet henne den gangen på den danske motorveien. Hun vil så gjerne få takket dem skikkelig. Om du kan hjelpe Linda med det, send oss en mail eller et brev.

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Hvem hjalp korpsmusiker Linda Marie?

  1. Tom Fraas sier:

    Hei!
    Vi hørte historien om Linda, og vi tror den hjelpende familien kan være oss.
    Etter en ferietur med to jenter i Danmark var vi på vei norover mot Aalborg. Vi stoppet på en rasteplass og så en buss med ungdommer som var i ferd med å reise. Like etter kommer en jente løpende ned fra en liten høyde. Hun vinket fortvilet etter bussen som forsvant i det fjerne. En gråtende jente sto igjen og vi tok kontakt for å hjelpe henne. Vi trøstet så godt vi kunne og tok henne med i vår bil for å «forfølge» bussen. Historien videre er etter vårt minne nesten som fortalt over, ( det er jo 22 år siden…..) men vi mener at bussen snudde og at jenta ble gjenforent med reisefølge på en rasteplass lenger nord.
    Jeg tror vi hadde en mørkeblå Ford Sierra den gangen. I baksetet satt to jenter på tre og åtte år.
    Åtteåringen, som idag er tretti, husker fortsatt hendelsen.
    Vi har også tenkt mye på denne opplevelsen i ettertid!

    Hører gjerne fra deg / dere for å finne ut om dette kan ha vært oss.

    Hilsen
    Ruth og Tom Fraas
    Oslo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *