Tror ikke på doping

28 prosent er høyt. For meg er det overraskende høyt. Det er hva undersøkelsen Norstat har gjort for NRK viser.
Personlig hører jeg ikke til i gruppa som svarer JA på spørsmålet om jeg tror norske langrennsløpere er dopet. Til det tror jeg Antidoping Norge gjør en for god jobb. Jeg klarer heller ikke å tro det om de løperne jeg etter hvert har kommet ganske tett på. Sikkert de som mener det er naivt. Det er jo alltid ektefellen som er den siste til å få greie på utroskap….

Likevel er det et stort OBS at så mange som 28 prosent tror norske løpere er dopet. Det tallet betyr at langrenn ikke tåler et Lahti eller Salt Lake City på nytt. Og det evige spørsmålet er om de tok det som var-eller om enkelte bare har funnet nye metoder. Jeg vet at Svein Tore Samdal i fjor etterlyste blodtesting. Han mente det var litt for enkelt å lure en urinprøve. Problemet har vært å få gjennomslag for dette hos de som sitter med makten til å gjøre noe med dette.
Så hva tror dere? Er du i de 28 prosentene eller ikke?

Avsender: Eirik Koren

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Tror ikke på doping

  1. Elisabeth sier:

    28% er veldig høyt, og det at folk har denne oppfatningen synes jeg er trist for sporten, men mest av alt for utøverne. De jobber ekstremt hardt for å bli bedre og bedre hele tiden og å da vite at nesten 1 av 3 tror de har jukset må være særdeles demotiverende. Om de er gjennom 100 dopingtester i løpet av et år, spiller det ingen rolle – folk tror allikavel de jukser. Det jeg tror er at de som har svart at de tror langrennsløpere doper seg er rett og slett uinteressert i sporten og bryr seg lite. Det de kanskje har fått med seg er de skandalene som har vært, men som ikke har berørt nordmenn. Alle som er glad i langrennssporten deler nok min egen oppfatning – og det er at norske utøvere ikke doper seg.

    En annen ting er at de løper en altfor stor risiko ved å evt. dope seg. Det hadde vært forsidenyheter i flere uker. Og den eneste utveien hadde nok vært å rømt landet.

  2. Johannes sier:

    NOrdmenn er generelt skeptiske er de ikke? vanligvis mest overfor utlandet og utlendinger, men også til naboen eller andre. Folk er født med litt mysende skeptisk mine her i nord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *