Northug og NM.

Skal eliten kunne droppe deler av NM? Petter Northug ønsker å droppe siste del av NM til fordel for renn i Russland. Bør han kunne gjøre dette? Hvilke følger får det for NM dersom flere løpere gjør det samme? Dette er en vanskelig problemstilling. Hadde Northug droppet flere renn i første del av NM- hadde svaret vært enkelt. Han måtte stilt i siste del. Delvis også fordi det kommer klart frem i kontrakten han har med skiforbundet. Men nå gikk han i den første delen. Han sto over sprinten, men gikk resten. Jeg støtter vår ekspert Torgeir Bjørn. Jeg tror ikke Northug trenger en 5-mil til. Han skal gå i Kollen. Og på tampen av en lang sesong ser jeg ikke de helt store sportslige argumentene for hvorfor han bør stille. Så da munner det hele ut i NM sin status. Eller enda mer presist: status for andre del av NM.

Avsender: Eirik Koren

Dette innlegget ble publisert i epost. Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Northug og NM.

 1. Guro sier:

  Hm, syns vel i utgangspunktet at Northug bør få gå det han vil, men det er jo klart viktig at de beste stiller i NM. Han har deltatt i NM i år, så nå burde han få gå showrenn, hvis han heller vil det.

 2. Elisabeth sier:

  Er ikke Petter gammel nok nå til å bestemme selv hva han ønsker å gjøre? Bjørn Dæhlie med andre droppet gjerne flere NM-øvelser dersom det passet best for dem. Og jeg skjønner godt at han ikke nødvendigvis ønsker å gå 5-mila. Jeg synes at det er litt trist at Petter må gjøre som alle andre vil han skal gjøre bare fordi han skal tilfredstille massene. Jeg tror Petter er såpass voksen at han skjønner hva det dreier seg om og kan ta fornuftige avgjørelser, uten at noen MÅ kommentere alt han sier og gjør. La Petter få være den han er uten at alle må ha en mening om det. «Opplevelsen Petter» koker bort i ingenting dersom noen skal bestemme hva han skal gjøre hele tiden, han bobler over av sjarm og det må ingen ta fra ham. Det står stor respekt av det Morten Aa Djupvik sa om at han ikke ville legge begrensninger på Petter fordi han var redd det vill ta bort fokuset hans (les Petter). Petter har dessuten mistet en del av sesongen pga. sykdom. La han få reise til Russland, i stedet for å legge begrensninger for ham

 3. anette sier:

  synes petter er gammel nok til å bestemme selv, og hva han synes er best for han : )

 4. Arne M sier:

  NM dreier seg om ære, men æren er mindre verd enn penger.

  I stedet for kongepokal tilby kr. 250000.- skattefritt så blir det trang i løypa.

  De som vil ha ære går Birkebeineren.

 5. krister sier:

  han burde gjøre som han vill. han går jo litt av nm så han får gjort begge deler.

  det er artig å se show renn for publikum.

  men han burde gjøre såm han vill

 6. Marte sier:

  Jeg synes at Petter er så stor nå at han skal ta sine egne valg, mannen e jo 21 år 🙂
  Han presterer jo godt i løypa og har vunne NM 4X eller noe sånnt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *