Da er pater Nowak kommet på banen!

34702_164045173607642_161078823904277_554364_5408973_n

Per Haddal anmeldte Kongshavn i Aftenposten og ga terningkast 5. Trivelig. Men han har åpenbart ikke hørt alle episodene. Han etterlyste litt mer dybde. De siste episodene er så dype at ….

Det er derfor vi ville ha en rolle som pater Nowak inn i serien. Han gjorde sin entre i tredje episode. Mye diskusjon og utprøving før vi kom så langt. I en aktuell serie? Organisert religion er ut, og hvis noen er opptatt av katolske prester, er det fordi de har forsynt seg av korguttene.

Kan så være, men det er en arketyp – for nå å bruke et slikt begrep – som er sågodtsom fraværende i ny norsk dramatikk: Vismannen.  Et menneske som har levd gjennom tøffe tak og erkjent, som ikke er stivnet i forklaringsmodeller og som står trygt. Vi ville la Afghanistan-veteranen Martin bryne seg mot en slik skikkelse. Også fordi vi var inspirert av Peter Brooks tre elementer og ville gi rom til også det første. All god kunst må romme

søken etter sammenheng og mening, utforskning av tilværelsens mysterier.

Dermed får vi til, syns vi, noe så sjelden i siste episode som dette spørsmålet stilt seriøs: Hva er meningen med et liv? Pater Nowak svarer. Og bare så det er sagt: Vi er meget glade for Sigmund Sæveruds tolkning av rollen.

Dette innlegget ble publisert i dramatikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *