Operaen om Siv Jensen?

1290526816-billyblythewwt

Mor og den unge Clinton synger duett. Foto: Brian Chilson

Politisk dramaserie? Javel. Hva med politisk opera framført på pøbber og andre utesteder der ungt folk ferdes? Opera om en kjent politiker?

Det skjer nå i USA. Bill Clinton har inspirert en roman, en film med John Tavolta i hovedrollen og mye annet. Nå har operaen om ham nettopp hatt premiere, Bill Blythe. Ikke sjalusidrama i Det hvite hus, men om oppveksten i Arkansas. USAs 42. president het Blythe til han var seksten og tok stefarens etternavn. Handlingen foregår i løpet av ett døgn. Her det undertøysromantikk mellom mor og stefar og litt skuddveksling i hjemmet. Her er det mishandling fra en rusa stefar og en meget fargerik mor. Alt det som formet en president. Handlingen har altså hentet mer fra Tennessee Williams enn fra «The West Wing.»

Komponisten Bonnie Montgomerey og librettisten Britt Barber har brukt fire år på å lage en opera tilgjenglig for ungdom som aldri oppsøker operaen. En kritiker fant det hele

promising. Montgomery successfully managed to weave ragtime and folk traditions into opera structure. Her rollicking opening instrumental theme, which she played on the keyboard herself, especially evoked the era.

Hvem tar utfordringen? Operaen om Siv Jensen framført på Valkyrien på Majorstua?
oppdatering: Synne Skouen Vi var vel en fire-fem komponister som laget hver vår akt til valgkampoperaen «Siv» ifjor, i forbindelse med stortingsvalget, og den ble framført på kaféer rundt omkring. Torgeir Rebolledo Pedersen hadde skrevet ypperlig libretto :0)

Dette innlegget ble publisert i politikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *