Statistikkens forbannelse

Journalister liker statistikk. Det gir «gratis» saker. Som for eksempel at TIL aldri vinner i Fredrikstad.
Og ikke bare det:
TIL spiller ikke uavgjort i Plankebyen heller.Gutan taper der. Hvert eneste år.

Det hjalp ikke engang at FFK flyttet fra en erena som var moderne på 60-tallet. Nye Fredrikstad Stadion er et av Norges flotteste fotball-anlegg. Men heller ikke det har inspirert TIL i nevneverdig grad. I fjor tapte TIL 0-2 i en kamp der Sead Ramovic klarte å dytte vekk Raymond Kvisvik, som ifølge TIL-keeperen ikke akkurat stiller i fluevekt-klassen.

Selvsagt dømte han straffe, mannen som elsker å dømme straffe. Svein Erik Edvartsen burde holdt seg til å dømme ishockey, mente TILs visekaptein Miika Koppinen. Han pleier å si hva han mener, befriende nok.

Vel, jeg skal la det ligge. For torsdag kveld handler det om å bryte statistikkens forbannelse. Lenge var det Åråsen som framkalte heftige mareritt hos alle TIL-fans. Ullevaal var heller ikke Gutans lekegrind. I Skien var det også vrient. Nå er det én barriere igjen:Fredrikstad.I fjor tok FFK sølv og TIL bronse. I år har begge klubbene åpnet famlende på hjemmebane – og ligger derfor et stykke bak 2008-skjema. FFK vant 10 av 13 hjemmekamper i fjor, men har tapt to av tre allerede denne sesongen.TIL på sin side leverte to strålende bortekamper før den skuffende svake matchen i Kristiansand. Jeg tror det er et godt håp om poeng i Fredrikstad for aller første gang. Morten Moldskred og Sigurd Rushfeldt var brennhete etter 4-2-kampene mot VIF og Brann. Siden har Moldskred opplevd måltørke, og Rushfeldt hatt mest vondt i leggen.

I skrivende stund vet jeg ikke om TIL får bruke Joel Lindpere mot FFK. Norges Fotballforbund har på ingen måte imponert etter Slaget i Bergen 2. påskedag. Et innkast ble til et rødt kort og to kampers karantene for Branns Austin, utviste Sequeira ble frikjent, så fikk Lindpere bot og Høgmo karantene før Lindpere fikk karantene i stedet for bot og Høgmo ble frikjent. På toppen av alt klarte doms- og sanksjonsutvalget i NFF å skrive i sin begrunnelse at Lindpere ble UTVIST i Bergen.

Fantastisk!

Det er åpenbart ikke like enkelt alltid. Ikke for «ekspertene» heller. Jeg gir ikke opp mitt gulltips ennå, men Høgmo må finne en bedre balanse mellom ønsket om å spille offensiv og underholdende fotball – og være mer gjerrig bakover. 14 baklengs er for mye. Kanskje velger Høgmo å endre til en midtbane med fem i stedet for fire – og dermed bare én spiss.Jeg registrer ellers at Start og Sandefjord fortsetter å vinne, og det er imponerende. Begge står med 15 poeng – seks mer enn TIL. Det betyr bare én ting:

At TIL må bryte statistikkens forbannelse i Fredrikstad torsdag kveld.  

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Statistikkens forbannelse

  1. Torbjørn sier:

    Heia TIL!

  2. kalle sier:

    og forbannelsen fortsetter…….

  3. Hei Gunnar.
    Tjenestegjord på Grøtavær Fort i tiden 1970 – 1972 ?

  4. Gunnar Grindstein sier:

    Nytt innlegg klart, folkens 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *