26.04.07 – LOMMEDALEN 3 ? VREDENS 2-1 (1-0). Les Trygves kampreferat her!

2-1 Jon Olav, 75 min.

Sjanser: 7-10

Tilskuere: 24! (og tre bikkjer)

Gult kort: Henrik

Ja, det kan det. Hadde vi brukt sjansene våre i denne kampen ville vi ha vunnet serieåpningen: Vi var best og (nesten unikt i moderne Vredens-historie) rundtspilte jyplingene fra Bærum i mesteparten av andreomgang.

Etter en litt nervøs åpning der ballen spilles mye langt og ingen av lagene fester noe særlig grep får Vredens kampens første sjanse, da Pål spilles gjennom av Kåre (?). Selv ikke dagens klareste forsøk på rødt-kort-felling stopper vår mann i sin ferd mot målet, men skuddet går utenfor. Vredens er best de første tjue minuttene, før Lommedalens sutregutter begynner å få mer føling med ballen.

Tilslag!

En ting Lommedalen hadde var godt tilslag. I åttende divisjon kan en godt slått pasning være en halv sjanse i seg selv, som de av oss som har vært med en stund vet, og i løpet av de siste tjue minuttene av førsteomgang blir det til dels store rom mellom midtbanen og forsvaret vårt, selv om det ikke resulterte i så aaaaltfor store sjanser holder det likevel til at hjemmelaget tar ledelsen. Tre mot to tjue meter fra vårt mål spilles ballen til høyre, og fyren som får ballen banker den sikkert inn bak Stig.

Stig gjorde ellers en heroisk jobb i mål i kveld. Blant annet gjennom å redde kveldens hardeste skudd med fjeset (!). Ved pause har han holdt ute en eller to ganske store sjanser, og det er greit at vi ligger under. Jeg har telt seks sjanser til Lommedalen og fire til oss (Pål fikk nok en mulighet, og Kjetil var ikke så altfor langt unna å score. Litt vanskelig å se fra den andre siden av banen?)

Blemme

Et kvarter inn i andreomgang, etter at vi har vært halvveis frempå tidlig i omgangen, gjør Stig en liten blemme da han tar et tilbakespill med henda (senere i omgangen kompenserte han for denne feilen ved å klarere med beina ved opptil flere anledninger?). Lommedalen får indirekte frispark på ti meter, som de skyter utenfor. Pål, nå på sidelinja, kommenterer at ?det er for nærme, vøtt?. Men nei, vent. Dommeren bestemmer seg for å gi dem en sjanse til. De scorer. Pål, nå på sidelinja, kommenterer at ?det er ikke for nærme, vøtt?. Vi ligger under 2-0, og flere frykter at det nå skal rase inn tre-fire til, i klassisk Vredens-ånd.

Men nei. Ikke faen. For nå tar vi plutselig over kampen fullstendig. Lommedalen er ferdigspilte og vi rundspiller dem rett og slett den siste halve timen. Da Jon Olav reduserer glimrende fra ti meter med et kvarter igjen aner vi håp; finske-Fredriks glimrende gjennomspill til Pål noen minutter etterpå er nesten ferdigscora da Pål skyter, men keeperen (for øvrig i en utrolig lite kledelig grå joggedress) får slengt ut et bein. Mot slutten er det som å se Wimbledon på åttitallet ved hver dødball vi får; åtte mann i feltet og vill kjemping.

Snytt

Vi blir snytt for en soleklar straffe da Anders blir dratt ned av en fyr innenfor sekstenmeteren tre minutter før slutt, men dommeren ser det kledelig nok ikke. Kampen fisler ut med et surt 1-2-tap, men la oss se det positivt: Vi var det beste laget, kjørte rundt med dem etter pause og ble på ikke noe tidspunkt utspilt, mot et sådär lag med god midtbane og adskillig yngre lunger enn vi kan skilte med.

Dette lover godt, og jeg tror vi får en fin sesong i år. Dagens Drue:

*JON OLAV med mål

*KÅRE tilstede stort sett overalt

*STIG med heroisk innsats i mål

Men

*HENRIK var uovertruffen og suveren i midtforsvaret. Nesten påfallende hvor dårlig spissene til Lommedalen virka mot Henrik i kveld, og jeg vedder på at de er temmelig mørbanka etter nitti minutter med deng. Kjempekamp av Henrik; en verdig druevinner!

(Beklager litt lite innlevelse i kampreferatet, men når man ikke har spilt selv blir det jo litt sånn. På den annen side SÅ jeg kampen denne gangen?!)

Kamreferatet er skrevet av Trygve, selvsagt.

Dette innlegget ble publisert i Kampreferater. Bokmerk permalenken.