Den store cupfinalelåtguiden

cupfinalematten

Årets cupfinaler har inspirert en hel horde med musikere til å spille inn låter, de fleste riktignok fra Ålesundsområdet. Vi gir deg den ultimate oversikten.

Kvinnenes cupfinale på lørdag har såvidt vi vet bare ført til en låt.

Det er låta Romerikes stolthet, som er en cover av en gammel Nick Borgen-låt, «We are all the winners», som også er spilt inn med Jan Åge Fjørtoft på vokal.

Vi kan derimot ikke se at Røa har kommet med noen låt i år. Det er veldig skuffende, siden de tidligere har gitt oss låter som Respekt for Dynamite (cover av Respekt for Grandiosa) og låta med refrenget «Dyyynamite, from morning till late at night».

Til gjengjeld er det lagd mange låter til herrefinalen. Sånn går det når Ålesunds gutter er i cupfinalen for første gang.

Det virker som Molde kun har den offisielle låta «Vi slår dem», fremført av Lars Jones. Den er ikke krise, men heller ikke spesielt spennende.

Det samme kan vel sies om den mest profilerte Aalesund-låta, Sunn Møring av Aalesund Allstars. Men den har ihvertfall et godt formål, siden pengene går til barneavdelingen på Ålesund sykehus.

Den offisielle låta er likevel en litt mer 80-talls rockelåt fra den gamle traveren Luffen Valle, Alle til Ullevaal, og den er ekstremt allsangvennlig, som en cupfinalelåt skal være.

Variasjonen blant de andre bidragene er ganske stor.  Robert Post og Ørjan Liavåg har kommet med en punklåt, som heter Spille med Balla.

Bandet Stormande gale kom tidligere i år med AaFK-låta Trofast som en gammal hond, og har fulgt opp med Vårt Lag til cupfinalen. Vi synes ikke den er like bra som den første låta, men den er ikke gæren.

De to siste låtene vi har hørt, er to Stolthet-låter. Den ene er med duoen Dick & Johnny. Brusundets stolthet er litt pussig, men refrenget er om mulig enda mer allsangsvennlig enn den offisielle låta.

Den rareste er kanskje Sunnmøres stolthet med en, for oss, ukjent artist. Den har litt én-mann-med-synth-preg, men også tekstlinjer som «Vi e fra Ål’sund oppe i Møreland – vi hakkje T-bane men vi har fiskestang», og den beste syngende latteren av alle cupfinalelåtene. Kan på en måte anbefales.

Hvis du vet om noen låter vi har gått glipp av, si fra.

Dette innlegget ble publisert i Diverse. Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til Den store cupfinalelåtguiden

 1. fkfotball sier:

  Det viser seg at det så klart er mer enn seks cupfinalelåter, vi har jo gått glipp av pønklåta Moldeblod med Kjetil Rekdals, på hjemmesida til den trønderske AaFK-gjengen i Stormen Bart. Her er den:

  https://sites.google.com/site/stormenbart/filarkiv/kjetilrekdals-moldeblod.mp3?attredirects=0&d=1

  Takk til Torstein Kjemphol for tips.

 2. Knotto Nogva sier:

  Dere har jo glemt den beste av alle sangene som har kommet i år!!

  Modesty sin:
  http://www.stormentreungen.net/01%20Aalesund%20tar%20seieren%20hjem.mp3

 3. fkfotball sier:

  Tusen takk, Knotto Nogva. Da er vi oppe i 8 låter fra Ålesund, absolutt respektabelt.
  Og nå har Røa endelig kommet med sin cupfinalelåt, som i år en cover av en Bjørn Rosenstrøm-låt (ispedd litt «Kanskje Kommer Kongen» mot slutten).
  http://www.fotball.no/webtv.asp?All=1&p=72550&progId=359089

 4. Geir Atle sier:

  Blir cupfinalene podcastet? =)

 5. fkfotball sier:

  Ja, det er planen. Men det blir bare den versjonen uten musikk, på grunn av de nye podkastreglene. Vi jobber med saken, så forhåpentligvis vil den være ute i løpet av dagen.

 6. Jeg synes rett og slett at ingen av cupfinalelåtene var noe særlig. Typisk at disse er noe dårlig som noen har hevet sammen raskt som bare d

 7. Tilbaketråkk: p3.no » Fotballsanger og VM-prat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *