FK Fotball http://blogg.nrk.no/fkfotball En blogg fra NRK Sun, 14 Mar 2010 14:24:48 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 Freddy-statue eller Vasaloppet? http://blogg.nrk.no/fkfotball/2010/03/14/freddy-statue-eller-vasaloppet/ http://blogg.nrk.no/fkfotball/2010/03/14/freddy-statue-eller-vasaloppet/#comments Sun, 14 Mar 2010 14:24:48 +0000 http://blogg.nrk.no/fkfotball/?p=268 Les videre ]]> freddy-bart_thumbnail

Etter en selvbiografi, toastmasterjobbing og mye annet, trengte FK Fotball og Freddy dos Santos en liten pause fra veddemålene. Men i det Tippeligaen 2010 ble blåst i gang, følte vi oss klare igjen. Resultatet er at P3 kan få et program ved navn FK Freddy.

Freddy dos Santos i studio ved seriestart, betyr som regel veddemål. Denne gangen var intet unntak, og vi satte igjen opp en tabell, med konsekvenser for oss, ut ifra hvilken plass Vålerenga ender på i serien.

Vi valgte å droppe noen av plassene på tabellen i år, sånn at vi satt igjen med at vi måtte gjøre noe hvis Vålerenga får medalje, rykker ned, spiller kvalifisering eller kommer på 7. plass.

 Hvis Vålerenga kommer på:

1. plass, Må FK Fotball må jobbe for å få reist en statue av Freddy på Kapp Verde-øyene, mens Freddy må jobbe for å arrangere treningskamp mellom Vålerenga og vinneren av FK Fotball-ligaen 2010.

(Etter forslag fra Vidar, Vennesla)

2. Må FK Fotball bytte navn til FK Freddy.

(Ragnhild, enslig, Oslo)

3. Må alle tre spise middag med en frivillig lytter.

7. Må alle tre lage en trimvideo, som legges ut på NRKs nettsider, Vålerengas nettsider og YouTube.

14. Må alle tre gå Vasaloppet.

15. Må Freddy gjøre alle intervjuer de neste seks månedene med Østfold-dialekt.

16. Må Freddy gjøre alle intervjuer de neste seks månedene, mens han omtaler seg selv i tredje person.

 

Det viser seg nok en gang at vi har relativt sadistiske lyttere. Det vises godt ved å titte på noen av forslagene som ikke nådde opp denne gangen:

ved kvalik må dere alle tre ligge over på oslo s i hver deres oppbevaringsboks, med døra åpen seff. Mvh Ole-Kristian

Hva med at noen må gå med ring i øret (80-talls gullring) i noen uker/måneder. Jaran

Hallo ja, mitt forslag er at hvis VIF vinner serien må dere fk gutta foreta navlelo inspeksjon ved klansinngangen på samtlige hjemmekamper nestesesong. Og kreve 20 kr i bot for de som nekter. Hilsen Silje Singel som gleder seg til kamp i morra! Heia Freddy!

Hvis VIF vinner Tippeligaen må dere stille opp i neste X-factor, Idol etc (det som kommer først) og synge Vif-sangen.

Alex og thomas får arrangere fotballkamp mellom KVEG og HEST, og være kaptein på hvert sitt lag. Martinj

Hvis enga tar medalje (gull?) må dere streake (m/minst mulig klær) på en kamp – kanskje best med treningskamp på vinteren?

Tenkte at på evt. gull til vålerenga, kan dere enten gå til første seriekamp 2011-sesongen, alt. sykle til borteoppgjøret av CL-kvalik den neste sesongen..

 

Nå både gleder vi og gruer oss til den deilige sesongen som kommer. Mmm.

]]>
http://blogg.nrk.no/fkfotball/2010/03/14/freddy-statue-eller-vasaloppet/feed/ 7
Podkast om Hamburg http://blogg.nrk.no/fkfotball/2010/03/04/fk-fotball-om-hamburg/ http://blogg.nrk.no/fkfotball/2010/03/04/fk-fotball-om-hamburg/#comments Thu, 04 Mar 2010 14:02:28 +0000 http://blogg.nrk.no/fkfotball/?p=265 Les videre ]]> vomitoir

Noen uker etter skjema er den endelig klar: Podkast nummer 2 i FK Fotballs podkastserie om tyske byer. I dag: Hamburg.

Vi kan ikke love at spesialpodkasten om Hamburg, er det vakreste og flotteste som fins, men vi kan love at vi kommer innom disse punktene, i tilfeldig rekkefølge:

1. Eros Lunsj

2. Wooshi wooshi, nekki nekki

3. Billige hoteller på Reeperbahn og sex-kabiner

4. Sexpoint Charlie

5. Tore Pedersen

6. Joe Ibiza

7.  Tysklands flotteste vomitoir

Du kan vel ikke skrive ned alt vi sier, og trykke det som en komplett guide til Hamburg, men noe informasjon er det jo inni der.

Hvis du ikke vet hvordan man får tak i podkaster, kan vi anbefale denne adressen: nrk.no/podkast.

]]>
http://blogg.nrk.no/fkfotball/2010/03/04/fk-fotball-om-hamburg/feed/ 3
Gardiner og kjønnsorgan http://blogg.nrk.no/fkfotball/2010/02/21/gardiner-og-kj%c3%b8nnsorgan/ http://blogg.nrk.no/fkfotball/2010/02/21/gardiner-og-kj%c3%b8nnsorgan/#respond Sun, 21 Feb 2010 12:02:16 +0000 http://blogg.nrk.no/fkfotball/?p=263 Les videre ]]> Sunderlands Darren Bent slutter dessverre å bruke twitter. Det er veldig trist, for uten hans twitter-aktiviteter hadde vi jo ikke visst at lagkameraten Frazier Campbell bruker aviser i stedet for gardiner. Det ser jo veldig bra ut, men er kanskje litt lite fleksibelt.

 

I tillegg må vi anbefale denne mannen, den argentinske fotballkommentatoren bare kjent som Bambino. Når mål scores bryter han så klart ut i et langt ”Goooooool”, men han følger også opp med en sang om målet. Det kan jo være en og annen låt av for eksempel Dire Straits, men han er veldig glad i Beatles. Veldig.

Tusen takk til Kristian Araneda som har oppdaget denne mannen på sine ferder til Sør-Amerika.

 

Den engelske fotballkommentatoren Clive Tyldesley derimot, markerer seg på annet vis på nettet. Det er ting som tyder på at dette nettstedet ikke er hans offisielle.

 

Og når vi først er i gang, hvor ikke anbefale Indias beste Arsenal-fan, Getafes sesongkortreklamer, eller å bli venn med oss Facebook. Alt er skikkelig bra, har vi hørt.

]]>
http://blogg.nrk.no/fkfotball/2010/02/21/gardiner-og-kj%c3%b8nnsorgan/feed/ 0
Den utstoppede maskoten http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/12/06/den-utstoppede-maskoten/ http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/12/06/den-utstoppede-maskoten/#comments Sun, 06 Dec 2009 09:26:39 +0000 http://blogg.nrk.no/fkfotball/?p=261 Les videre ]]> Vi har fått en del henvendelser om bildet av Olga, Carlisles utstoppede rev. Carlisle kjørte nemlig en utstoppet rev i midtsirkelen som underholdning i pausen og før kamp på 70-tallet.

Inntil nylig har hun stått i en monter, men nylig gjorde hun comeback som entertainer på en Carlisle-kamp. Det er usikkert om hun nå er tilbake for godt, eller om det bare var et gjestespill.

Her er hun ihvertfall, henslengt foran kapteinene og de andre maskotene til Carlisle og Swindon.

I tillegg benytter vi sjansen til å henlede oppmerksomheten mot vår auksjon til inntekt for Follo fotball. De har fått seg milliongjeld, nemlig. Så vi har lagt ut en del flotte bøker i en bokpakke, samt en ganske middels VHS-kassett.

]]>
http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/12/06/den-utstoppede-maskoten/feed/ 7
Den store cupfinalelåtguiden http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/11/05/den-store-cupfinalelatguiden/ http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/11/05/den-store-cupfinalelatguiden/#comments Thu, 05 Nov 2009 14:28:21 +0000 http://blogg.nrk.no/fkfotball/?p=257 Les videre ]]> cupfinalematten

Årets cupfinaler har inspirert en hel horde med musikere til å spille inn låter, de fleste riktignok fra Ålesundsområdet. Vi gir deg den ultimate oversikten.

Kvinnenes cupfinale på lørdag har såvidt vi vet bare ført til en låt.

Det er låta Romerikes stolthet, som er en cover av en gammel Nick Borgen-låt, «We are all the winners», som også er spilt inn med Jan Åge Fjørtoft på vokal.

Vi kan derimot ikke se at Røa har kommet med noen låt i år. Det er veldig skuffende, siden de tidligere har gitt oss låter som Respekt for Dynamite (cover av Respekt for Grandiosa) og låta med refrenget «Dyyynamite, from morning till late at night».

Til gjengjeld er det lagd mange låter til herrefinalen. Sånn går det når Ålesunds gutter er i cupfinalen for første gang.

Det virker som Molde kun har den offisielle låta «Vi slår dem», fremført av Lars Jones. Den er ikke krise, men heller ikke spesielt spennende.

Det samme kan vel sies om den mest profilerte Aalesund-låta, Sunn Møring av Aalesund Allstars. Men den har ihvertfall et godt formål, siden pengene går til barneavdelingen på Ålesund sykehus.

Den offisielle låta er likevel en litt mer 80-talls rockelåt fra den gamle traveren Luffen Valle, Alle til Ullevaal, og den er ekstremt allsangvennlig, som en cupfinalelåt skal være.

Variasjonen blant de andre bidragene er ganske stor.  Robert Post og Ørjan Liavåg har kommet med en punklåt, som heter Spille med Balla.

Bandet Stormande gale kom tidligere i år med AaFK-låta Trofast som en gammal hond, og har fulgt opp med Vårt Lag til cupfinalen. Vi synes ikke den er like bra som den første låta, men den er ikke gæren.

De to siste låtene vi har hørt, er to Stolthet-låter. Den ene er med duoen Dick & Johnny. Brusundets stolthet er litt pussig, men refrenget er om mulig enda mer allsangsvennlig enn den offisielle låta.

Den rareste er kanskje Sunnmøres stolthet med en, for oss, ukjent artist. Den har litt én-mann-med-synth-preg, men også tekstlinjer som «Vi e fra Ål’sund oppe i Møreland – vi hakkje T-bane men vi har fiskestang», og den beste syngende latteren av alle cupfinalelåtene. Kan på en måte anbefales.

Hvis du vet om noen låter vi har gått glipp av, si fra.

]]>
http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/11/05/den-store-cupfinalelatguiden/feed/ 7
Nye låter fra Ranheim og Øystese http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/10/25/nye-later-fra-ranheim-og-%c3%b8ystese/ http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/10/25/nye-later-fra-ranheim-og-%c3%b8ystese/#comments Sun, 25 Oct 2009 10:12:49 +0000 http://blogg.nrk.no/fkfotball/?p=252 Les videre ]]> Ranheim og Øystese er blant de som har kommet med nye tilskudd til den norske fotballåtfloraen den siste tida.

Hør Ranheims oppfølger til den klassiske Ra-ra-ra-ra-ra-ra-ra-ra-Ranheim her.

Eller hvis du er mer gira på å bestille den nye Øystese-låta på CD, send en mail hit.

(NB! Nå også med linker som fungerer! Whoohoo!)

]]>
http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/10/25/nye-later-fra-ranheim-og-%c3%b8ystese/feed/ 5
Tidenes beste sponsor? http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/10/04/tidenes-beste-sponsor/ http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/10/04/tidenes-beste-sponsor/#comments Sun, 04 Oct 2009 11:41:30 +0000 http://blogg.nrk.no/fkfotball/?p=250 Den tyrkiske klubben Altay har hatt en sponsor det er vanskelig å overgå. Selveste Samantha Fox, rett og slett.

]]>
http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/10/04/tidenes-beste-sponsor/feed/ 8
Hvor høy er egentlig Mini? http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/10/04/hvor-h%c3%b8y-er-egentlig-mini/ http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/10/04/hvor-h%c3%b8y-er-egentlig-mini/#comments Sun, 04 Oct 2009 11:02:24 +0000 http://blogg.nrk.no/fkfotball/?p=245 Les videre ]]>  Mini

Hvis en går på den engelske Wikipedia-siden til Mini Jakbosen (helt hvorfor en skulle gjøre det er vanskelig å si) så lærer man nye ting om Mini. Vi visste han var lav, men dette er likevel overraskende.

Til gjengjeld scoret han flere mål enn vi trodde.

Mini Wikipedia

Hvis du vet om noen andre overraskende opplysninger som er å finne på wikipedia eller andre steder, så er vi veldig interessert. Legg ut linken nedenfor, eller send oss en mail.

]]>
http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/10/04/hvor-h%c3%b8y-er-egentlig-mini/feed/ 6
Podkast om Karlsruhe http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/09/10/podkast-om-karlsruhe/ http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/09/10/podkast-om-karlsruhe/#comments Thu, 10 Sep 2009 15:32:37 +0000 http://blogg.nrk.no/fkfotball/?p=241 Les videre ]]>  aspargesfestival

På søndag klarte vi å love at vi skulle lage en egen spesial-podkast hvor vi kun snakker om Karlsruhe. Nå er lovnaden oppfylt.

FK Fotball om Karlsruhe er 22 knappe minutter med våre erfaringer fra byen, og inneholder disse seks punktene:

1. Kjente mennesker fra Karlsruhe

2. Vår venn, slagspasienten

3. Kaktusland

4. Aspargesfestivalen

5. Aspirin

6. Hello darlings

Det er kanskje ikke stort, men det er ihvertfall en av de aller beste spesialpodkastene om Karlsruhe som NRK noensinne har laget.

Hvis du ikke vet hvordan man får tak i podkaster, kan vi anbefale denne adressen: nrk.no/podkast.

Lykke til.

]]>
http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/09/10/podkast-om-karlsruhe/feed/ 7
Fantasy Premier League http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/08/11/fantasy-premier-league/ http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/08/11/fantasy-premier-league/#comments Tue, 11 Aug 2009 15:04:56 +0000 http://blogg.nrk.no/fkfotball/archives/2009/08/fantasy-premier-league.html Les videre ]]> Vi har fått en del ønsker fra lyttere om å få tilsendt koden som gjør at de kan delta i FK Fotballs liga i Fantasy Premier League. For de som ikke kjenner konseptet, så er det altså et spill, hvor du plukker ditt eget lag med spillere fra Premier League, og hvor bra spillerne dine gjør det, avgjør hvor hett laget ditt er.

Spillet finner du her, og koden for å delta i FK Fotballs liga er 16425-5541.

Vi er villig til å diske opp med en premie til vinneren av ligaen, men akkurat hva, er vi ikke sikre på ennå.

]]>
http://blogg.nrk.no/fkfotball/2009/08/11/fantasy-premier-league/feed/ 2