Best i brune drakter?

Er Mjøndalen verdens beste fotballag i brune drakter?

Den begynte med denne meldingen

Hei FK Fotball!

Jeg lurer rett og slett på om noen lag i brune drakter har gjort seg gjeldende i noe som helst liga-system ute i verden noen gang? Kanhende i Gau-Liga?
Er det rett og slett slik at Mjøndalen, med tre cupmesterskap og to andreplasser i serien er verdens mest meritterte lag som ikler seg denne herlige draktfargen ?

Hilsen Even (Porsgrunns største Mjøndalen-fan..)

Vi fant ingen andre lag som kom i nærheten, hverken polske KSZO Ostrowiec, Mo eller St. Pauli nådde helt opp.

Så fikk vi inn denne meldingen:

hallo.
Det ser ut til at dere har glemt glem Stationary stores, et av Nigerias bedre lag. De tapte jo som kjent finalen i African cup winners cup i 1981, og dette er vel noe sterkere enn Mjøndalens triumfer.
Med hilsen Gøran

Ved nærmere undersøkelser viser deg seg at de er den tidligere klubben til Hønefoss BKs Felix Ademola, og de har også vunnet serien i Nigeria en gang og den nigerianske cupen fire ganger. Men vi er ikke 100 prosent sikre på at de har brune drakter.

Er det noen som kan bekrefte dette, eller finnes det noen andre bruntrøyer som er mer suksessrike enn Mjøndalen IF?

Thomas & Aleksander

Bildet over er forøvrig fra Norgesmesterskapet (NM) i fotball 1933. Mjøndalen – Viking 3-1. Lagbilde av norgesmesterene fra Mjøndalen. Stående: Sigurd Andersen, Einar Andersen, Arthur Simensen, Jørgen Hval, Trygve Halvorsen, Bjarne Pettersen, Fritz Hansen og Arthur Andersen. Knestående: Oscar Skjønberg, Sverre Nordby og Hans Andersen.

Dette innlegget ble publisert i TRIVIA. Bokmerk permalenken.

9 kommentarer til Best i brune drakter?

 1. Inge sier:

  MIF har jo en hel haug med «»serie»-gull» på 30 tallet som kan tas med og da 🙂 (inkludert en hjemmebanerekord (europarekord?))

  Tviler på at det er andre lag i brunt som kommer over MIF men man vet jo aldri

 2. Inge sier:

  Overdrev litt i foregående innlegg ser jeg 🙂 –>

  «Likevel kan MIF også rose seg av å bli landets første «seriemestre»- i det minste Østlandsmestre – ved at laget vant den såkalte Østlandsligaen to ganger allerede på slutten av i 20-årene – i det første forsøket på å få til et omfattende seriesystem i Norge i tiden før kommunikasjonene gjorde det mulig å samle landet til ett fotballrike.»

  Tror siste gangen vi ble østlandsmester var i 1930 da men men ting blir borte i arkiver..

 3. Bruning sier:

  Det er ikke så vanskelig. MIF ER BEST!

 4. Thorvald sier:

  Hallo, har dere fulstendig glemt Ørn?? 4 Norgesmesterskap 1920,-27, -28 og -30. Siden 2.plasser i serien er fulstendig meningsløst å samle på og ikke teller på noen som helst adelskalender, så betyr vel dette at ØRN er verdens beste brune lag i norge 😀

  «Se min kjole den er brun som ørnen»

 5. Drammenser sier:

  Hallo i luken…Det finnes bare et fotballag med skikkelig sjel.. Som ikke bare spiller fotball fordi det handler om penger,som hele tiden holder lagmoralen på topp, som aldri gir seg. Det er ikke fordi de skal være best, det er fordi vi har trofaste supportere som har fulgt oss fra nedrykk gjennom nedrykk. Og som hele tiden kommer tilbake på stadion for å heie på det laget i Norge med mest sjel. Nemlig Mjøndalen.

 6. Reinsfelt sier:

  Nå skal vi heller ikke glemme at Mjøndalen vant over selveste Werder Bremen i Tyskland i Europacupen 1987. I tillegg har vi alle sterke minner om flere storkamper med bla Cardiff på Nedre Eiker stadion. Mener også å ha lest at Mjøndalen spilte mot selveste «Bronsjelaget» siden ingen fra bygda ble tatt ut til landslaget. Og ja – Mjøndalen vant. Senere fikk Einar «Gubbe» lov til å kle seg med det norske flagget på brøstet. På den tiden da fotballspillere hadde jobb og ære her i livet.

 7. Erik sier:

  Flott sagt eks- lærer KRA.
  Cup- sølv etter tap mot Lyn i 68 er jo noe som kan nevnes, om jeg ikke tar helt feil. Spilt mot som nevnt Bremen og Cardiff og Bayern Munchen.
  Har også et av tidenes beste Bandy lag i Norge med mange cup og seriegull samt Bronse i Europacupen, en av verdens beste sprint- langrennsløpere i Trond Iversen som vant verdens cupen i 2001
  i sprint. Han har også deltatt i 2 OL, og flere VM for det norske landslaget i langrenns sprint.
  Vi er verdens beste brunttrøyer.

 8. stavangeren sier:

  Jarl er mye bedre enn mjøndalen og de har brune drakter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *