NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi Steven Van Zandt | Fagdagen 2013

Steven Van Zandt

Steven Van Zandt er en amerikansk musiker, sanger, plateprodusent og skuespiller. Som musiker er han kjent fra Bruce Springsteens E Street Band hvor han spiller gitar og mandolin. Som soloartist er han kjent under navnet Little Steven. Som skuespiller er han kjent fra rollen som Silvio Dante i den prisbelønte TV-serien The Sopranos som gikk på TV fra 1999 til 2007.
Van Zandt var med i flere av Bruce Springsteens tidlige band tidlig på 70-tallet. Fra 1975 til 1984 var han medlem av Springsteens E Street Band. Etter dette ble han soloartist og gikk under artistnavnet Little Steven. Han har siden midten av 1990-tallet tidvis opptrådt sammen med E Street Band.

Han har siden 2002 ledet radioprogrammet Little Steven’s Underground Garage.

I 1999 fikk han overraskende den sentrale rollen som Silvio i TV-serien The Sopranos, dette uten at han hadde noe erfaring som skuespiller.

Van Zandt eier plateselskapet Wicked Cool Records som har signert flere norske band, bl.a. The Beat Tornados og Cocktail Slippers

Van Zandt spiller rollen som Frank Tagliano og Giovanni «Johnny» Henriksen i TV-serien Lilyhammer som sendes på NRK1 vinteren 2012. Serien som er fordelt på åtte episoder hadde rekordhøye seertall på premieren med over én million seere. Og nå er man i gang med å spille inn sesong 2 av serien.

Dette innlegget ble publisert i Foreleser. Bokmerk permalenken.