NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi VICE: Global mediekanal med oppskriften som får unge til å sluke seriøst innhold | Fagdagen 2013

VICE: Global mediekanal med oppskriften som får unge til å sluke seriøst innhold

Verdensnyheter, narkotika, reiser, sex, politikk, kunst, sport, mote, og supersøte små dyr. VICE er en global mediekanal som fokuserer på undersøkende journalistikk og opplysende videoer om ALT.
Målet
: Å bli verdens største nettsted for unge mennesker.

VICE ble grunnlagt i 1994 i Canada under navnet, The Voice of Montreal. I 1996 skiftet de navn til Vice og flyttet senere til NewYork.

I dag har de kontorer i 35 land, blant annet i Skandinavia.

Redaktørene av Vice Magazine er tilhengere av noe de kaller»Immersionist» journalistskolen, som er en slags «gjør det selv» antitese i forhold til de fleste metodene som praktiseres av mer tradisjonelle nyhetsmedier.De har publisert en rekke artikler i tråd med denne filosofien. Hele nummer har vært viet f,eks det irakiske folk, russere, folk med mentale problemer osv. Vice gir også ut en årlig guide for studenter i England.

Redaksjonen til Vice i Stockholm dekker blant annet Norge. I denne sesjonen får du møte Caisa Ederyd og Ivar Berglin, som jobber på Stockholmskontoret.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.