NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi Send inn forslag til verdige Fagdagsprisvinnere. Fristen er 26. mai. | Fagdagen 2013

Send inn forslag til verdige Fagdagsprisvinnere. Fristen er 26. mai.

Glade vinnere av Journalistprisen 2012  med «gamlesjefen».

Fagdagprisene 2013

Under Fagdagen deles det hvert år ut fire priser til NRK-ansatte som i løpet av året på særlig vis har utmerket seg. Prisene deles ut til både enkeltmennesker og redaksjoner.

Fagdagens fire priser:Årets team i NRK
Tildeles en arbeidsenhet som gjennom det siste året har gjort en ekstraordinært god innsats.NRKs nyskaperpris
Gis til en eller flere personer som har vist en spesiell evne til å tenke ut smarte måter å jobbe på i NRK, administrativt eller innen radio, tv og/eller nettproduksjon.NRKs redaksjonelle utviklingspris
Gis til en eller flere personer som har laget et produkt NRKs publikum opplever som nytt og dristig.NRKs journalistpris
Tildeles enkeltmedarbeidere eller en gruppe medarbeidere som i løpet av det siste året har gjort en særlig prisverdig innsats på journalistikkens område.

Standardskjema
Jurykoordinator Karin Wetlesen sier at folk er veldig flinke til å nominere gode kandidater, men understreker at alle forslag må sendes inn på juryens standardiserte skjemaer:

– Vi vil at folk skal sende inn nominasjoner nå, og det er svært viktig at man sender inn på et av våre skjemaer, ellers vil ikke forslagene bli vurdert.

Skjema – Årets team
Skjema – Nyskaperpris
Skjema  Redaksjonell utviklingspris
Skjema – Journalistpris

Årsaken til dette er at juryen skal ha like premisser å jobbe ut fra, slik at kåringen blir gjort på et så objektivt grunnlag som mulig.

– Juryen er satt sammen med en bred intern-representasjon, understreker Wetlesen.

– Men prisutdelerne henter vi fra sjefssjiktet, både for å profilere prisene og for å få vist fram sjefene våre. Journalistprisen deles for eksempel alltid ut av kringkastingssjefen.

Imponert
Dette er tredje året at Karin Wetlesen koordinerer nominasjonsprosessen, og hun er imponert over de NRK-ansattes evne og vilje til å se og verdsette sine kolleger:

– Det er kommet fler og fler nominasjoner inn de tre årene jeg har vært med, og det forteller at folk legger merke til sine kolleger i hverdagen. Fagdagsprisen er flott, både for den som gir og den som får, sier Wetlesen.

Diplom savnet?
I fjor var det rekordmange prismottagere. Årets team-prisen ble delt mellom 22. juli-konserten og Hurtigruta – minutt for minutt, og Hurtigruta-prosjektet alene rommet rundt 60 medarbeidere. I den forbindelse kommer Wetlesen med følgende hjertesukk:

– Fordi det ble så veldig mange vinnere i fjor, kan det være at jeg ikke har klart å få sendt ut diplom til alle. Så og hvis noen der ute savner diplom fra fjorårets fagdag, vil jeg svært gjerne at de tar kontakt med meg!

Hvem skal prises?
Nå gjelder det derimot årets fagdag. Hvis du har en kollega som du mener fortjener heder og ære så send inn et begrunnet forslag til juryen.

Fyll ut skjema og mail det til fagdagsprisene@nrk.noinnen 26. mai.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.