NB! blogg.nrk.no er nedlagt. Dette er en arkivert kopi Halvbroren – fra bok til serie | Fagdagen 2013

Halvbroren – fra bok til serie

 Lars Saabye Christensen brukte over 20 år på å skrive «Halvbroren», men da den først nådde sitt publikum fikk den raskt status som en av de store norske romaner. Nå blir denne fabelaktige suksessromanen tv-serie!

 Vinteren 2013 gir Monster Film oss deres versjon av halvbrødrene Barnum og Fred. To ytterst forskjellige brødre. Halvbroren handler om løgnens nødvendighet, om alt vi dikter opp i pur fortvilelse eller ut fra boblende overskudd; den handler om fortrengningene, om fortielsene, dekkmanøvrene, nødløgnene – dikterfantasiens halvsøstre og halvbrødre. Med andre ord: En formidabel utfordring å få festet til film.

 Møte de som står bak Halvbroren. Seriens produsent Olav Øen, manusforfatter Mette M. Bølstad, fotograf John Christian Rosenlund og regissør Per Olav Sørensen.

 Hør om ideén, manusprosessen, de viktige valgene, det visulle konseptet og se klipp fra serien!

Mannskapet bak serien:

Olav Øen

Olav Øen er gründer og tidligere adm. dir. i Monster AS med datterselskaper Monster Entertainment, Monster Film og One big happy family. Han har vært produsent for tv-seriene Kalle og Molo, Gutta boys, Etaten, Orps og Halvbroren, og spillefilmene Weekend, Tatt av kvinnen og Orps the movie. Øen har også vært Emmy-nominert for dramaserien Gutta boys.

Per Olav Sørensen

Sørensen har regiansvaret for den store tv-satsingen Halvbroren (basert på Saabye Christensens roman) som sendes på NRK i 2013, og har hatt regi på TV-seriene Seks som oss, Honningfellen, og Ali Reza and the Rezas, samt spillefilmen Mennesker i solen (2011).

 Han veksler ubesværet mellom store prosjekter innen teater, tv og film. Han driver teaterkompaniet POS Theatre Company som har levert kritiker- og publikumsuksesser som Grand Old Man, TanGhost, KOM! og Drapene i Aalst.

Sørensens arbeidet med teater i USA mellom 1992-1997, og hans produksjoner har gjestet store scener som Dramaten i Stockholm, Nationaltheatret «Ivan Vasov» i Sofia, «Divadlo v Dlouhe» i Praha, den prestisjetunge SIRENOS Festivalen i Vilnius, Forever Ibsen Festival i Beijing og Asian Contemporary Arts Festival.

Mette M Bølstad

Mette Bølstad er manusforfatter på alle 8 episodene av tv-serien Halvbroren. Hun har tidligere blant annet skrevet manus til Den siste revejakta (adapsjon av Ingvar Ambjørnsens bok) og Asfaltenglene. Sammen med Lars Saabye Christensen skrev hun originalmanuset til Kongen av Bastøy  (2010).

Bølstad har vært manuskonsulent ved Norsk Filmutvikling fra 2000-2004 og for European Script Fund fra 1995-96. Hun er utdannet fra Central School of Speech and Drama – New Writing (1995).

John Christian Rosenlund

John Christian Rosenlund er Filmfotograf og har fotografert 25 spillefilmer i Norge og I utlandet. Bl.a en rekke større TV drama og mer enn 800 reklamefilmer. Han har mottatt Emmyprisen, Kodakprisen, Gullklapperen og Aamot statuetten.

John Christian er akkurat ferdig med det fotografiske ansvaret for Halvbroren og er for tiden i forarbeid med Erik Poppe og Bent Hamer sine nye spillefilmer.

Moderator: Thomas Seeberg Torjussen

Thomas Seeberg Torjussen jobber som manusforfatter og regissør for film, TV og teater.

Han står blant annet bak spillefilmen Sønner (manus) og TV-serien Koselig med peis som vant Gullruten for beste TV-Drama, beste manus, og beste regi.

I 2011 skrev og regisserte han teaterstykket  «Endelig skjer det noe» for Nationaltheatrets Torshovscene.

Han har i tillegg vært med å skrive og regissere språkprogrammet Typisk Norsk (NRK) og Helt Perfekt for TVNorge og holder kurs og foredrag om dramaturgi. Han har bakgrunn som journalist i Dagbladet og i NRK-U hvor han var programleder for U:filter. 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.