Denne sesjonen handler om vårt behov for å bli sett på jobben. Om jakten på det perfekte vs jakten på å ha det bra på jobben. Foredraget tar opp vårsamtidskultur der kravet ikke bare er å gjøre suksess og være best, men og ha det lille ekstra i tillegg og hva det gjør med oss.
Hva er nok for å ha det bra på jobben? Det handler om høye ytre og indre krav, behovet for anerkjennelse og kampen med skamfølelsen. Hva betyr det å bli sett? Hva er konsekvensene av å ikke oppleve seg sett? Kan en ta regi selv? Gry Stålsett vil komme inn på tema som å ta styring selv, (selvledelse) evne til å stå i motgang og kompetanse på følelser. Betydningen av evnen til å lese informasjon i egne og andres følelser er vektlagt.
Gry Stålsett er spesialpsykolog /forsker ved Modum Bad, siden 1993, og har også cand.mag. i offentlig organisasjon – og administrasjonsvitenskap, engelsk og gresk. Hun er en av arkitektene bak en ny behandling ved Modum Bad, VITA-prosjektet. I VITA modellen er det fokus på eksistensielle tema, affektorganisering og narrativ terapi. De som mottar denne behandlingen er i særlig grad rammet av eksistensielle kriser og tilbakevendende depresjoner, og behandlingen er dokumentert å vise god effekt.
Gry har nylig forsvart sin dr. grad som omhandler utvikling og evaluering av en eksistensielt orientert behandlingsmodell (VITA) for tilbakevendende depresjoner.
Den siste tiden har hun vært involvert som fagekspertise i forbindelse med oppfølgingen av terror angrepene, spesielt ved UTØYA.
Hun er blant andre en av medforfatterne i boka «Fra skam til verdighet» (Universitetsforlaget, 2003) om skam og skyld. Hun har skrevet flere bokkapitler og artikler om håndtering av følelser Med bakgrunn i studier i både psykologi og organisasjon, har hun holdt mange kurs i affekthåndtering både på individnivå og i organisasjon og ledelse. Gry er mye brukt som foredragsholder også internasjonalt.