Med romteleskopet Kepler som i over to år har blitt brukt til å lete etter jordlignende planeter rundt andre stjerner har forskere nå funnet de første planetene som er på Jordens størrelse eller mindre.
Planetene kalles Kepler 20e og Kepler 20f er så nær sin moderstjerne at det er sydende hett og de er langt utenfor del såkalte beboelige sonen der vann kan være i flytende form. Det er derfor svært lite sannsynlig at liv finnes på disse objektene. Men de er de minste exoplanetene som til nå er bekreftet funnet rundt en sollignende stjerne.
Oppdagelsen er en milepæl i letingen etter planeter som ligner vår egen. Antagelig består de nyoppdagede planetene av stein. Kepler 20e er litt mindre enn Venus og har en diameter som er 87 % av Jordens. Kepler 20 f er 3 prosent større enn Jorden. Planetene tilhører et system med fem planeter som er omtrent 1000 lysår unna i stjernebildet Lyren.
De to planetene bruker henholdsvis 6,1 og 19,6 døgn på et omløp rundt moderstjernen, så året er ekstremt kort der! Årsaken er at planetene er svært nær moderstjernen og temperaturen er deretter: Drøyt 400 grader og 760 grader.
Én dag må vi finne oss en ny planet å bo på….. Bra at man forsker på dette selv om vi er særdeles langt fra å ha teknologien å dra dit.
«Særdeles langt fra å ha teknologien å dra dit» er mildt sagt!
Den største farten mennesker har oppnådd er 11 km/s under måneferdene. Med den farten tar det ca 27 millioner år å tilbakelegge 1000 lysår.
Faen.
Man kan jo drømme…
Vi har ikke noen annen planet enn den vi har nå…
Vi kan forske på andre..
Hvis tecknologiet tillater det når vi absolutt trenger den…
Skjønner egentlig godt hvorfor Gud-teorien er så sterk!
Nå har NASA fått en sterk kandidat på Mars, men de er allikevel helt på trynet…..