Bill. mrk: Sidebacker savnet!

Det er i grunnen merkelig å være vitne til Vikings manglende struktur i det offensive spillet. Etter lagets strålende åpning mot Start, med scoring før det var gått 5 min, og med skikkelig guts og vilje de påfølgende 10 minuttene, var det plutselig bom stopp.

Håpløse langpasninger
Fantasiløst angrepsspill, hvor mer eller mindre håpløse langpasninger var regelen snarere enn unntaket, gjør at motstanderne etter hvert har en relativ enkel forsvarsjobb.

Hvor blir innleggene av? Hvor blir det av overlappingene på flankene? Hvor blir sidebackene av?

Viking var en gang i tiden beryktet og berømt for sine mange gode offensive sidebacker. Sigbjørn Slinning, Anbjørn Ekeland, Tonning Hammer, Vetle Andersen, Roger Nilsen m.fl. ble alle landslagsspillere bl.a pga sine gode offensive egenskaper. Det var et av Vikings aller sterkeste varemerker, nemlig at det hele tiden ble skapt 2:1 situasjoner på flankene, og innleggene kom som perler på snor.

Offensive backer er dagens fotball
Så blir det kanskje hevdet at fotballen har utviklet seg..?
Ja, nemlig! I dagens markeringsorienterte og fysiske fotball er det ENDA viktigere å skape overtall på sidene! Offensive backer er DAGENS fotball!

La backene få hjelpe til!
Viking må ta tilbake varemerket sitt. Øyvind Svenning er som skapt til offensiv rolle. Så må da også han og laget drilles i dette! På hjemmebane SKAL Viking tenke offensivt. Også når laget leder 1-0. Roy Hodgson var ekstrem med å nærmest forby backene å delta offensivt. Jeg vet ikke om Tom Prahl har en klar filosofi på akkurat dette, men det må være lov å sende ut en aldri så liten etterlysning på mer kreativt angrepsspill. Og la nå backene få lov å hjelpe til!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Bill. mrk: Sidebacker savnet!

  1. laua sier:

    ser at sure tore ittelyse backane i viking, og eg må sei meg enige. må prahl se å lokka opp auane, og få fart på gyttane. ellers kan an bare pakka samen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *