Det handler om å våge!

Mange negative ord følger i kjølvannet av Vikings tragisk dårlige
sesongstart. Feighet, ubesluttsomhet og manglende offensive initiativ er noen av de lite flatterende beskrivelsene som har gått igjen i referatene fra seriekampene.

Skal Viking snu den vonde trenden, er det 3 ting som nå bare MÅ stå på dagsorden foran hjemmekampen mot Molde mandag:

1. En sinnsyk innsats! Bør være en sølvfølge for et tippligalag, men allikevel verdt å fokusere ekstra på. Her er det mye å gå på. Jone er en terrier som takler og løper slik publikum elsker. Men nå må han få resten med seg! Presset må starte fra spissene. Press høyt mot Molde, noe som garantert gir mer ballvinning på Moldes banehalvdel. Vi aksepterer ikke lenger lavt press av frykt for motstanderen! Særlig ikke mot Molde.

2. Vinnervilje! Viking skal blø for å score mål! Få mange folk inn i «boksen» på innlegg (vi kan jo drømme om at det endelig skjer..)

3. Dødball! På tide at corner, innlegg og innkast (!) blir fryktet av motstanderne. Men for at det skal skje må Viking slutte med at hodesterke Allan Gaarde tar corner, og frispark fra egen sone (ja, det skjer!). La ujevne Jan Kjell Larsen i Molde-buret bli trykket inn i eget mål på første corner, slik at han ikke får spilt seg til selvtillit. La Ragnvald Soma få ta noen av sine ektremt lange innkast. Gi publikum troen på at Viking VIL og SKAL vinne!

I det hele tatt handler det om å VÅGE. Stå gjerne oppe med 2 eller 3 spillere på topp når Molde har corner. Det vil gi oss tro på at Viking vil være mindre forutsigbare, og at laget vil RISIKERE mer for å oppnå suksess, dvs scoringer og 3 poeng!

Er det ikke dette publikum i Stavanger savner?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Det handler om å våge!

  1. mørkeblå sier:

    Ja, innsats og mange mann i angrep er tingen. Men laget må ikke bare satse på innsats og grobsing. Vel så viktig er det nå å få fasong på angrepsspillet og tråkle seg gjennom motstanderens forsvar. Kanskje Prahl skulle teste ut 4-3-3? Da ville det blitt plass til Ødegård-Kovacs-Nhleko på topp, mens Nygård kan spille sentralt på midten med Gaard og Samuelsen som lure indreløpere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *