Ingen stille storm – stemmevinden gikk Carl Espens vei

For en kveld det ble, utsolgt Oslo Spektrum gjorde årets finale til den festen Melodi Grand Prix alltid har vært. Og med rett vinner ble festen fullkommen.

Tar ikke å bedømmer låtene igjen siden jeg allerede har gjort det. I bunn og grunn klarte alle artistene seg fremragende og de klart overgangen til en større scene fremragende. Og min tidligere meninger står jeg med. Men, en av artistene hadde virkelig tatt fatt i de småfeilene vedkommende gjorde sist og det var Carl Espen. Han virket mye tryggere i fremføringen sin og det gjorde utslaget.

Jeg tippet riktig på hvilke 4 låter som gikk videre og har siden jeg hørte låtene for første gang for to måneder siden har jeg hatt «Silent storm» som den store favoritten.

Den eneste lille skuffelsen i går var det forholdsvis lave antallet stemmer som kom inn. Bare 53.000 stemmer for å vinne er sensasjonelt lite. Margaret Berger fikk 102.000 stemmer i fjor, mens Tooji for to år siden dro inn over 155.000 stemmer.

En merkbar nedgang med andre ord, men det gjør ikke seieren til Carl Espen mindre av den grunn. Han vant klart selv om det var noen runder med stemmegivning som måtte til før vi ble sikker på hvilken vei dette gikk. Lenge siden vi har hatt en såpass spennende avstemming.

Når er det bare for Carl Espen og teamet han å forberede seg for to hektiske uker i København. Gjør som Stella Mwangi sa og nyt opplevelsen og fokuser på å få til en best mulig fremføring så kan dette nå langt. Man vinner ikke dn internasjonale finalen, eller gjør det bra, men å ha bookmakere som har troen på sangen sin. Man må levere og jeg tror at Carl Espen, sin uerfarenhet til tross, vil ha fullt fokus på akkurat den jobben. Så vår Grand Prix-ære er i trygge hender nå som Carl Espen har tatt over dette ansvaret etter Margaret Berger.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.