Dette blir spennende

Da er første gjennomkjøring for semifinale 1 sett og det er bare å konstatere at dette blir spennende. Det var faktisk ingen som overbeviste stort og heller ingen som skjemte seg ut heller. Det blir sinnsykt vanskelig å tippe hvilke ti låter som går videre. Tar en kjapp gjennomgang av låtene og gir dem terningkast for helhetsinntrykket.

01 – Polen – 3

Magdalena har skiftet kjole så jeg ellers blir det mere aerobictime enn dance dette her. Synger greit nok, men overbeviser ikke på noen måte.

02 – Norge – 5

Stella gav ikke 100% på scenen virket det som og svelget vel også et ord ett sted der i fremføringen. Er jo sjarmerende så det holder, men kan bedre det vil jeg påstå.

03 – Albania – 4

En av denne semifinalenes sterkeste stemmer, men faller av og til innom skriking. Selve melodien blir langtekkelig til tross for sin dramatiske karakter.

04 – Armenia – 5

En av de beste sceneshowene iår, Emmy synger helt greit og det funker som rakkern på TV-skjermen også. Men det blir litt vel mye boom boom shakalaka i låten.

05 – Tyrkia –  4

Grei standard rockpop-låt som også fremføres greit nok. Sliter med å skjønne hva damen i kulen er godt for, men når hun kommer ut til slutt med vinger på seg får man en ide om det.

06 – Serbia – 5

Man kan ikke annet enn elske skjønne Nina’s fremtreden av denne litt nostalgiske låten. Bakgrunnen blir litt vel fargerik til tider, men dette sjarmerer Nina inn så det holder.

07 – Russland – 5

Også en sterkt fremføring og en av de bedre aktenene. Låten er høyst ordinær og med en ordinær artist hadde dette vært triste greier, men Alex ror det i land han.

08 – Sveits – 5

Dødskoselig låt og Anna har helt klart gått en god sjarmeskole. Deilig med slike låter der artisten ikke gjør så mye av seg, men likevel forteller en historie.

09 – Georgia – 3

Veldig sterkt fremføring det skal de ha, men det gjelder igrunn ikke så mye når låten er en heller bråkete affære. Sliter med å huske låten og jeg har hørt den noen ganger da.

10 – Finland – 4

Småsøt låt, men Paradise Oscar innehar ikke kapasiteten til å fortelle den historien han vel vil fortelle. Fremføringen er til tider drepende kjedelig og hører jeg tissepause?

11 – Malta – 4

Og kjøret går sa en GP-kommentator engang og det gjelder for denne låten bare så det er sagt. Blir vel en smule masende etterhvert og ganske forglemmelig også.

12 – San Marino – 4

Også en fin sang, men sangeren Senit gjør så godt hun kan ut av denne låten, men det overbeviss ikke her på noen som helst måte.

13 – Kroatia – 4

Detter blir veldig gjentagende, ikke mye å utsette, men heller ikke mye å skryte av. Han noen fiffige kjoleskifter det skal Daria ha ihvertfall.

14 – Island – 4

Tja nok engang en søt låt, feil fritt fremført, men dessverre også ganske så forglemmelig i denne buketten av sanger fra hele Europa.

15 – Ungarn – 4

En av årets store favoritter, men hun innfrir bare sådær. Kati blir for stillestående i forhold til låten og fremstår også som ganske så sjarmløs.

16 – Portugal – 2

Årets tullebidrag og noen tror faktisk at siden dette er en av de låtene som skiller seg ut kan det være tungen på vektskålen for en finaleplass. Og alle antistemmer vil gå til denne.

17 – Litauen – 3

En låt som hadde passet perfekt i en Disney-film, men slike låten går det 13 av på dusinet og grei nok stemmeprakt på Evelina gjør ikke nok utslag er jeg redd.

18 – Azerbaijan – 5

En av kveldens mest gjennomførte fremføringer. Men, låten er langtekkelig og repeterende og det på dette tidspunkt av semifinale begynner folk å gå lei.

19 – Hellas – 2

En forferdelig blanding av gresk musikk og gørrkjedelig rap. Kommer dette til finalen er det høyst ufortjent etter min mening.

Som dere skjønner så gir jeg ingen av låtene full pott på terningen rett og slett fordi ingen fortjener der.

En får også tillate seg å tro at ikke alle artistene gav alt på denne prøven. Det er prøven i kveld som virkelig teller. Den tas opp og er backup-sending hvis live-sendingen i morgen kveld på en eller annen måte skulle skjære seg. Og det er dette juryene rundt omkring i Europa også vil se på og stemme etter. Så her er det skjerping til alle artistene.

En må jo tippe hvem som går videre og jeg håper og tror at noen av de sikre landene ryker i morgen kveld. Her er min liste basert på første gjennomføring:

Norge

Albania

Armenia

Tyrkia

Serbia

Russland

Sveits

Island

Ungarn

Azerbaijan

Det betyr at jeg tror at våre finske venner og ikke minst greske venner får reisepass hjem imorgen kveld. Men, jeg er samtidig ganske så sikker på at jeg tar ganske feil også når det gjelder noen av låtene her.

Uansett har du dårlig hjerte eller generell sliter med nervene så bør du vurdere å ikke se på NRK1 mellom 22:50 og 23:00 imorgen kveld. Når de ti finalistene skal ropes opp blir det ulidelig spennende. Og jeg frykter at Norge blir ropt opp ganske sent.

Skal se resten av gjennomkjøringene så min mening om dette kan meget vel endre seg.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *