Island du skjønne

Så har min personlige favoritt Island hatt sin øvelse. Og dette er så bra. Hele fremføringen gir meg frysninger av den gode sorten.  På bakgrunnsskjermene går månen sin gang over en skyet nattehimmel inntil det ender i en orangerød soloppgang. Nydelig de luxe. Det eneste som ikke var på plass var celloen til cellisten. Så han måtte spille luftcello. Og på spørsmål fra meg, så vurderte han å delta i VM i luftcello. Han ville definitivt være en av favorittene. Vi får satse på at den kommer på plass, celloen altså. På pressekonferansen ble det spurt fra en danske om ikke Island pga den finansielle krisen ville komme tilbake til Danmark som de frifjorde seg fra i 1944. Men, nei ifølge islendingene er det en traktat fra 1200-ognoe hvor Norge og Island er sammen og den traktaten er vistnok ikke gjort slutt på. Ellers har opptil flere i den islandske delegasjonen sagt til meg at de har Norge som den store favoritten i år. (Det er faktisk det jeg hører fra de fleste….) Fikk tatt ett bilde sammen med Yohanna, jeg var cirka nr 34 som gjorde dette så ikke rart hun ser litt mutt ut.

p5040028.JPG

Og endelig kom et spørsmål noen kanskje har ventet på. En russisk journalist spurte om Islands mening om den homo-paraden som skulle holdes 16.mai. Yohanna svarte flott at hun syntes at man skulle tillate alle å få være seg selv. Flott svar!.

Ellers har Makedonias svar på JOn Bon Jovi øvd. En heller intetsigende låt spør du meg. Neste land ut Romania, jeg kommer tilbake til dem senere.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *