De gamle traverene

Da var det på tide å si noe om de landene som er gamle travere i Grand Prix-sirkuset.

Sveits

Stiller som kjent med den mest kjente artisten hittil DJ Bobo. Og med mindre Storbritannia drar et joker opp av sitt erme (Morrissey skal ikke være med er det nåblitt kjent), så vil nok han forbli den mest kjente.

Belgia

Har fått ett logistikkproblem. På samme måte som Dusty Cowshit så stiller de med
en gruppe på 8 medlemmer. Gruppen heter The Crazy Mess Groovers og når medlemmene i bandet heter noe slikt som Sexyfire, Mr French Kiss og Big Boss såblir vel om mulig sammenligningen med Dusty Cowshit enda mere åpenbar. Denne gruppen spiller funky musikk og sangen heter «Love power».

Irland

Troner høyest på GP-tronen med flest antall seire. Men, etter at det ble innført fritt språk i GP har det vært lite å skryte av på GP-fronten for dem. De fikk en liten revansj i fjor da de krøp seg opp på topp-10 listen. Da valgte de en erfaren artist og de har gjort det samme i år. Gruppen Dervish som har holdt på i 18 år.

Sangen de synger heter «They can’t stop the spring». Sangen er veldig irsk ballade kan man si og jeg får en litt god følelse når jeg hører den. Så spørs det om resten av Europa får den gode vårfølelsen 12.mai.

Nederland

Var det landet som tilbake i 1956 hadde startnummer 1 i den finalen og dermed kan skryte av at de faktisk åpnet denne fantastiske konkurransen. Den gang het sangen «Vogels van Holland», som skulle bety noe som Fugler fra Holland. Og i år stiller de med en sangfugl som har fløyet på Grand Prix-himmelen før.

Det er Edsilia Rombley som sang Nederland frem til en 4 plass i 1998. I år stiller hun med låten
«Nooit mer zonder jou». Sangen starter rolig, men tar seg betraktelig opp etterhvert. Likevel tar det ikke av, så jeg har lite tro på at Edsilia klarer å kopiere bragden sin fra 1998.

Malta

Er ikke like gammel traver som de landene jeg har nevnt tidligere. Men, de deltok for første gang i 1971 og 36 år er da tross alt en respektabel alder det. Det å ikke gi opp er en utmerket kvalitet spør du meg og maltesiske Olivia Lewis måtte delta så mange ganger i den maltesiske finalen før hun fikk dra til den internasjonale finalen. Vi kan vel kalle sangen en dramatisk ballade og spør du meg så må
den forbedres dramatisk skal denne låten ha noen som helst sjanse i Helsingfors. Veldig rotete sang spør du meg. Låten heter forresten «Vertigo»

Avsender: Morten Thomassen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *