Endelig dom 3.delfinale

I går satt jeg på første rad i Stokke og fikk se med egne øyne hvor bra NRK og de eminente samarbeidspartnerne deres arrangerer norske GP-finaler. Dette kan de.

Og jeg får vel spre rundt meg med terningkast denne gangen også

Jannicke Abrahamsen – Rocket Ride

Låt: 5

Og kjøret går. Kul låt som svinger til tusen og den inneholder alle elementer en god Grand Prix låt bør ha. Men, det gjorde den kanskje litt for forutsigbar og litt lite spennende.

Fremføring: 4

Jannickes fremføring oste av sjarme og profesjonalitet, men synes kanskje hun ikke slipper seg 100% løs, hun når liksom ikke helt frem gjennom TV-skjermen. Det blir litt mekanisk til tider.

Kostyme: 4

Det er ikke mange artister i Norge som kan bruke ett slikt kostyme, men Jannicke kan. Tipper det satt endel menn men skitne tanker under denne låten. Kunne kanskje ha vært litt mere fargerikt da.

Trine Rein – Maybe

Låt: 3

Låten har ett kjempebra trykk, men det var kanskje ikke akkurat det mest orinale vi har hørt nei.

Fremføring: 4

Trine Rein har vel også gjort sitt for å slite ut scenegulv rundt om i landet og det merkes. Trygg og flott fremføring spør du meg.

Kostyme: 4

Etter miniskjørtsjokket i fjor safet Trine i år med kule jeans som passet bra til låten.

Monica Hjelle – Creator

Låt: 4

Den vokser for hver gang man hører den, men det er nå engang en svakhet i Grand Prix sammenheng. En deilig melankolsk stemning bredde seg over landet.

Fremføring: 5

Slikt skal en ballade fremføres. Og det er faktisk befriende å høre en låt som ikke er nedlastet med fiks fakserier, men kun med en enkel og grei fremføring.

Kostyme: 1

Noe av den første Monica synger er «my dress is blue» og da stiller du rett og slett ikke opp i en sort kjole. Skivebom du luxe!!!!! Jeg så kjolen fra 3 meters avstand og den var rett og slett nitrist.

Crash! – Wannabe

Låt: 5

Skikkelig bra trøkk i denne låten. Grand Prix + hardrock er faktisk sant :-). Jeg hørte et de sa det engelske ordet f***king. Kommer de til Helginfors må det ordet byttes ut. Slik språk tillates nok ikke nei.

Fremføring: 2

Kjære Crash, greit nok at dere skal være tøff i trynet, men må dere slå av sjarmen totalt da. Fremføringen var energisk, men altså sjarmsløs spør du meg. Nå har dere lært rock av Teeny, neste uke bør dere gå på sjarmekurs hos Glam. Han har doktorgrad i akkurat sjarmering…

Kostyme: 4

Er man pønkete så kler man seg slik. Og det gjorde de. Passet veldig bra til en slik låt.

Christina Undhjem – Here

Låt: 4

Jeg bare elsker arrangementet av denne låten. Skikkelig bra. Men, det ble muligens litt for sært for den gemene hop.

Fremføring: 5

Christina har akkurat nok av den sjarmen som må til for å nå gjennom i TV-ruten. Flott og sterk fremføring. Vi vil se mere til Christina.

Kostyme: 7

Her måtte jeg altså bare sprenge poengskalaen. Jeg kan knapt nok huske et flotter kostyme i GP-historien. All ære til den som kreerte dette kostyme. Løp og kjøp jenter.

Jenny Jenssen – Vil du ha svar

Låt: 3

Låten oser vel ikke akkurat over av originalitet, men den swinger til tusen og det skal vel en typisk dansebandlåt gjøre.

Fremføring: 5

Det fins ikke mange scenegulv Jenny Jensen ikke har satt sine stiletthælmerker i og det merkes på fremføring. Hun har sjarmknappen skrudd på full styrke hele tiden. Savner dog et litt mere aktivt kor. De blir litt stillestående.

Kostyme: 3

Så ut som hun hadde rotet seg inn i noen rosebusker i full blomst før hun entret scenen. Ikke så lekkert kanskje, men festlig kostyme til festlig låt.

Da tippet jeg altså feil denne siste delfinalen. Men, jeg kan vel leve med det. En ting er likevel sikkert i år er det norske GP-publikummet definitivt ikke i balladehumør. Det har vel knapt nok vært en norsk finale i mere partyhumør enn dette. Og det vil gjøre finalen veldig spennende spør du meg. Det blir definitivt party neste lørdag.

Avsender: Morten Thomassen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *