Min absolutte favoritt Norsk Grand Prix låt

Alle har en absolutt favorittlåt. Og hvis du tror at min er blant de som har representert Norge i den internasjonale finalen tar du skammelig feil.

Nei vi skal helt tilbake til det 5.februar 1966 og jeg var enda ikke fylt 2 år. Låten kom på siste plass i den norske finalen og heter «Vims». Den gang ble låten fremført 2 ganger, henholdsvis med stort og lite orkester.

Wencke Myhre tok seg av fremføringen med stort orkester, men den versjonen som har festet seg med superlim på min netthinne og i mine øreganger ar Anita Thallaug’s versjon med lite orkester. Stort kunst spør du meg. Eller hva sier du om følgende tekstlinjer:

Heisan jeg kom vist borti deg
Oppsan jeg tråkket vist på deg
Ojsan nå rev jeg ned noe
Unnskyld min venn
Men, jeg er så opp i skyene hoppende glad
Kan det være det at jeg har fått den jeg vil ha

En helt ubetalelig tekst spør du meg og Arne Bendiksen på sitt beste, både tekst og musikkmessig. Er det ikke en av nåtidens artister som kan ta opp denne popskatten og lage en moderne versjon av den?

Ryktene sier at NRK hadde lovd at Åse Kleveland skulle få synge for Norge det året. Alle husker låten hun sang for oss «Intet er nytt under solen», hvem husker ikke tekstlinjen «Jeg vet om en gammel mann». Litt synd at ikke «Vims» vant den norske finalen i 1966. Vi gikk nok glipp av et kulturhistorisk øyeblikk at vi aldri fikk se og høre Åse Kleveland framføre nettopp denne låten……

Avsender: Morten Thomassen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *