Darwinjakt i Montevideo

img_3165.JPG

Darwin foretok flere reiser rundt om på pampasen og ved flere anledninger inkluderte turene hans et stopp i Montevideo. Et besøk til Uruguays hovedstad var derfor en selvfølge for en ekspedisjon i Darwins fotspor.

Mye har skjedd i Montevideo på 170 år. Svært få av de samme stedene som Darwin beskriver fra sine møter med byen eksisterer intakt. Likevel fant vi fram til noen lokaliteter mer eller mindre uforandret siden Darwins tid.

Men disse stedene ble ikke funnet helt uten hjelp. Første dagen var vi nemlig så heldige å møtte en lokal Darwin-entusiast og han forklarte oss etter beste evne hvor vi måtte gå for å se Montevideo anno 1830-årene.

Med håndtegnede kart bar det derfor ut på oppdagelsesreise i Montevideos gater.

img_3152.JPG
(Bilde 1) Da Darwin besøkte Montevideo var byen omringet av en stor og kraftig bymur. I dag er det få rester igjen av denne muren, men vi fant noen meter av den like ved hotellet vårt.

img_3173.JPG
(Bilde 2) Etter en del leting fant vi denne bygningen, som på Darwins tid fungerte som et fengsel. I dag er bygget langt hyggeligere å besøke ettersom det nå huser et museum.

montevideo.jpg
(Bilde 3) Bykart over Montevideo, slik det så ut da Darwin besøkte stedet på 1830-tallet.

img_3147.JPG
(Bilde 4) Det er store forskjeller mellom de ulike bydelene i Montevideo. Her et bilde fra et av de mer moderne områdene, midt i hjertet av byen, nemlig Plaza Independencia.

img_3185.JPG
(Bilde 5) Montevideo er som de aller fleste hovedsteder, travel og bråkete.

img_3156.JPG
(Bilde 6) Nytt og gammelt, side om side.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Darwinjakt i Montevideo

  1. Dag sier:

    Hei gutter!

    Detta var gøy å se! jeg og Einar var jo innom Montevideo før vi la ut på vår lange sjøreise over atlanteren innom Sør Georgia og Bouvet Øya på vei til Cape town og Sør afrika. Vi hadde en hel dag der vi tuslet rundt i byen vi også 🙂 Vi var både på Plaza Independencia (bilde4) og jeg husker godt hest og vogn transportene som gikk rundt – Vet ikke om vi hilste på akkurat han her (bilde 6) men ikke langt unna! Lykke til videre! Sjekk ut http://home.no.net/orca17/ og gå inn på linken sørishavet – nederst i den bloggen er våre bilder fra Montevideo 🙂

    Dag og Einar

  2. Glennsson sier:

    Storartet! Jeg tror man med sikkerhet kan si at Montevideo er den byen i Sær-Amerika som har hatt besøk av flest Blindern-biologer de siste par årene. Marte, Kristina, Kalle og jeg feiret jul i Montevideo i 2006 med medbrakt juletre og svensk julemust, vegg i vegg med Plaza Independencia. Synd dere ikke får med dere den artige «siderkrigen» som blir utøvd der på julaften, men på den andre siden er det sikkert muligheter for å bytte det ut med peruansk pisco om en drøy måned :-p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *