Annen etappe: Pampasen (Uruguay og Nord-Argentina)

pampas.jpg

Etter at Brasils regnskoger er utforsket setter Darwinekspedisjonen nesa sørover – mot pampasen. Reiseruta går via Maldonado, Montevideo, Mercedes, Santa Fe til Buenos Aires.

Darwin foretok flere turer på hesteryggen til ulike destinasjoner på pampasen i Uruguay og Argentina. I dette slettelandskapet gjorde han mange interessante funn av fossiler, blant annet en slektning av elefanten (Mastodont) og et hovdyr aldri før beskrevet.

Darwin observerte også en rekke interessante nålevende dyr. Det var for eksempel i dette området han så den største fuglen som eksisterer på den amerikanske kontinent, nemlig stornanduen. I likhet med struts har denne fuglen mistet evnen til å fly.

Vår ekspedisjon ønsker å finne fram til nøyaktig de samme stedene der Darwin gjorde sine berømte funn av fossiler. Og kanskje er det mulig å fortsatt finne skjulte fossilerte skatter? Vi kommer også til å studere nanduer, forhåpentligvis fra hesteryggen sammen med noen ekte gauchos (det sør-amerikanske svaret på en cowboy).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *