OL er ikke blitt helt som jeg trodde …

OL er ikke blitt helt som jeg trodde og håpet for skiskytterne våre. Mennenes stafett, som vi har friskest i minnet, ble rett og slett en fiasko med tanke på at målsetningen var gull.
Burde kanskje Emil Hegle Svendsen eller Lars Berger vært inne på laget?

Medaljefangsten har for så vidt vært bra, men jeg hadde trodd vi skulle ha tatt en eller to gull til nå utifra prestasjonene tidligere i sesongen.

Jeg hadde også håpet på en individuell medalje på kvinnesiden. Liv Grete hadde sjansen på normaldistansen, men de tre bomskuddene på siste stående ødela løpet.

Det spørs om hun kommer i posisjon til å ta gull på fellesstarten på lørdag, men av de norske er nok Liv Grete vår eneste medaljekandidat. For å klare en medalje må hun ha et maksimalt løp og skyte perfekt, for hun har vist at langrennsformen ikke er helt på topp for tiden.
Kan Liv Grete klare å ta medalje på kvinnenes fellesstart?

Blant mennene har vi nok en gang en gullfavoritt på lørdagens fellesstart. Hvis Ole Einar tør å gjøre det samme som han gjorde på stafetten vil han kunne vinne gullet. De andre tror jeg dessverre ikke har muligheten utifra at det virker som om de har en fallende formkurve i mesterskapet. Halvard hadde jeg i utgangspunktet tro på, men han viste på stafetten at formen ikke er på topp. Norge har fire plasser på fellesstarten, og Emil Hegle Svendsen er i tillegg til de fire som gikk stafett også kvalifisert.
Bør han få gå fellesstarten?
Hvem må i så fall vike plassen?
Og viktigst: blir det endelig norsk gull i skiskyting?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

21 kommentarer til OL er ikke blitt helt som jeg trodde …

 1. sina b lunde sier:

  detta er jeg uenig i pappa!
  de gjorde så godt de kunne og du kan ikke forvente noe mer! sina

 2. Henning sier:

  Hei!
  Tror Liv Grete har medalje mulighet på fellesstarten, Men da må hun skyte fulle hus er jeg redd! Bør være fullt mulig for henne det! Virker ganske fresk i sporet.

  Ole Einar tar gull i fellesstarten! Han hadde desidert den raskeste etappen på stafetten, og har vist formstigning. Maken til skyteoppvising har jeg aldri sett maken til på stå!

  Emil Hegle Svendsen gjorde noen gode løp før OL, og viste fine skytetakter. Kanskje han kunne fått prøvd seg i stedet for Halvar? Som kanskje er litt ute av form?

  Mvh
  Henning

 3. Ole Andreas sier:

  Hei Ola !

  Jeg tror vi har medaljesjanser på alle skiskytterdistansene som er igjen ! Vi har ikke hatt de beste resultatene, så det er jo på tide å ta noen, Ole Einar ser ut til å være i god form og Liv Grete kan få klaff på skytinga, så der kan det bli medaljer, kan jo ikke utelukke de andre helt heller !

  Stian Eckhoff har ikke vist så veldig god form i OL, så jeg synes han burde blitt byttet ut med Hegle Svendsen ! Jeg er uenig med at Halvard skal ut, han har vist kjempeform i OL bortsett fra på stafetten hvor han var uheldig på standplass !!!

  Med vennlig hilsen,
  Ole Andreas

 4. Steinar sier:

  Hei. Jeg ville ha undersøkt om høyden kan ha noe med saken å gjøre. Mangel på oksygen kan påvirke utøverene på mange forskjelige måter. Kanskje skulle de hatt mere høydetrening?

  Hilsen Steinar

 5. Egil sier:

  Det blir gull til både Liv Grete og Ole Einar på fellesstarten; de redder OL denne gang!

  Så får du Ola noe og hanskes med når Kjell Kristian og Jon Hervig må bæres ut av boksen etter løpene…!

  Egil

 6. Tine sier:

  Nå må dere gi dere alle sammen. Jeg syns vi nordmenn fortjener en på «trynet» (så teit, vi har jo tatt masser medaljer i skiskyting alene). Husk nå hva OL virkelig handler om: Forbrødring og idrett i vennskapets tegn. Ingen vits i å bli uvenner eller sinte for «tapet» av et lite metallflak. Jeg skal innrømme at jeg nyter når norske utøvere vinner, men samtidig unner jeg også de andre å vinne, og jeg syns ikke det er en fiasko/katastrofe/»nå blir det oppvaskmøte i gamlelandet» når vi alltid er innen de ti beste uansett gren.

  Til Ola Lunde: Du er en flott programleder, med humøret oppe og hyggelige kommentarer. Kan ikke du fortelle Kjell Kristian Rike at hver gang han sier «dette er helt forferdelig, det er en ka-ta-strooo-fe», så svitsjer jeg til Sverige? Heia Norge, det er lov å håpe til det siste. Og vinner vi ikke, var i alle fall håpet en positiv opplevelse!

 7. marius sier:

  har ikke skiskytterne vært på høydeopphold i forkant av ol da, ser ikke slik ut på tjørhom og andreassen om dagen, at vi ikke skyter bedre har noe med selvsikkerhet å gjøre, se på tyskerne og russerne , de tror på seg selv de går på på standplassen, men de norske med noen få unntak nærmest kvier seg for å begynne å skyte, jeg hadde ikke tro på lik gullfangst som for 4 år siden, håpet/håper på 1 gull, men vi er jo med i medaljekampen i hvert herreløp og det som det skal være gullet kommer på lørdag det, men fortsett den gode jobben du ola, ok å høre deg på tv

 8. Beate sier:

  Ang fellesstart- Det er galt å vrake Stian.
  I paregraf 15.6.4 står det
  Fellesstarten skal bestå av de 30 beste løperne fra sammenlagtlista i WC Hvis noen av disse utøverne ikke er til stede skal det fylles opp fra lista i rekkefølge videre nedover side 60–
  Det er derfor Stian som burde starte isteden for EMil Han er tilstede

 9. Urs sier:

  Heja Norge!

  Ole Einar tar gull pa fellesstarten i morgen. Grunn: Farten i sporet er topp og skytingen midt i blinken!

  Liv Grete tar ogsa en medalje pa fellestarten med beste skyting.

  Hilsen
  Urs

 10. Björn Borg sier:

  6-2, 6-2, 6-2

  (hittills)

 11. anders sier:

  mulig jeg er den eneste, men savner lars berger. håper han takler de lange bakkene på 50km i morgen!

 12. P-Å Persson sier:

  När man ser det hela över flera OL så jämnar det ut sig med sjukdomar och dålig skivalla, mellan nationerna. Nu är det Sveriges tur att vara friska under ett OL. Vad gäller sprintski så kommer det nog att bli bra för Norge i framtiden eftersom man nu är ute efter en Svensk tränare (Rawald). Ni kan ju då hoppas på samma utveckling som ledde till det «norska skiundret» på 90-talet. 1. Svensk tränare, 2. Wassberg slutade, 3. Gunde slutade, 4. Mogren skaffade hund. Detta var de fyra ben som byggde det norska skidundret.

 13. Storebror sier:

  Nu tar Södergren Guld på 5-milen och Tre kronor slår Finland då har vi 8 Guld heja Sverige.

 14. janh-lars@online.no sier:

  Nå hr jeg fulgt ol I 14 dager, og har vært like skuffet hver dag. I morgen (søndag) LAR JEG OL SEILE SIN EGEN SJØ. Så dårlige som nordmennene har vært den siste tiden så fortjener de ingens sympati…..

 15. janh-lars@online.no sier:

  Nå hr jeg fulgt ol I 14 dager, og har vært like skuffet hver dag. I morgen (søndag) LAR JEG OL SEILE SIN EGEN SJØ. Så dårlige som nordmennene har vært den siste tiden så fortjener de ingens sympati…..

 16. Ellen sier:

  Vel nå er dette OL over, og vi nordmenn vil nok glemme det fortest råd….
  Men et råd vil jeg gjerne komme med til NRK…
  for Guds skyld kutt ut disse hjemmereportasjene… jeg er drit lei av å bli satt over til Simostranda eller Voss for amatørmessige innslag… Det er skikkelig uinteressant og direkte dårlig underholdning. Hvis reporterne i Torino trenger en pause, så vil vi heller bli satt tilbake til studio for kommentarer fra «ekspert kommentatorer». Det er tross alt et sportsarrangement vi ser på!!!!!

 17. Pernille sier:

  Ja, nå er det 4 år til neste gang, og mye kan gjøres bedre. Jeg må si meg enig med en tidligere skribent på denne siden; Hjemmerepotasjene må NRK kutte ut! Jeg kan aldri tenke meg at noe i dette landet ønsker å betale for rett og slett forferdelig dårlig underholdning. At Norge ikke har tatt så mange medaljer som de ønsket, er jeg ikke i tvil om at det blir en endring på om 4 år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *