Peter Larssons rike

Det er ikke stort. Faktisk bare to kvartal. Men til gjengjeld er Peter Larsson enehersker over de 4 gatene i Düsseldorf.

Til helgen kan svensken ta sin fem strake seire i Düsseldorf. Han har vunnet her fra 2002-2005. Klarer han det i år?

Kanskje det er like greit om han er først over målstreken i finalen på lørdag. For han vinner kun ett verdenscuprenn pr. år. Og etter det jeg har hørt fra enkelte løpere har de nesten sluttet å uroe seg for det Larsson viser i den tyske byen. Til det lukter den seiersrekka kanskje litt for kraftig av for tidlig formtopp.

Det er jo selvsagt mulig at Larsson ( kjent for en relativt uryddig stil i feltet) er som skapt for gatene i Düsseldorf. For at han er god til å brøyte seg vei i trange gater og svinger er hevet over enhver tvil…..

Men uansett: Hver så god Petter. Ta Düsseldorf. Den er din. For da kan de andre løperne kjempe om seiern resten av sesongen…. Det er i hvert fall det som har skjedd de fire siste årene….

Svaret får vi på NRK1 lørdag.

Eirik Koren

Avsender: Eirik Koren

Dette innlegget ble publisert i epost. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Peter Larssons rike

  1. paul sier:

    Hei
    Jeg syns byløp på lengrenn er helt fantastisk publikumssport. Skjønner egentlig ikke at de fortsetter å gå i skauen. Vil vi i framtida se at byløpene overtar for sik-sak mellom furustammene?

  2. Eirik Koren sier:

    Det er jeg helt enig i Paul. Byløp og sprint er en fantastisk kombinasjon. Bare å se på Drammen og Stockholm med tribuner rundt hele løypa.

    Tror imidlertid at folk må belage seg på å stå og fryse mellom trærne på 16,3 kilometer i fremtiden også.

  3. ole sier:

    En bysprint av og til kan nok være greit, men det kan bli i meste laget. Kan ikke skjønne at det skal være mer interessant å se en klynge løpere gå ørten runder i en flat løype, som i sprintstafetten, enn en godt produsert intervallstart med maks to-tre sløyfer.

    Står heller og fryser på 16,3 i Holmenkollen, enn å sitte og duppe av foran TV-en under OL-femmila, der det ikke skjedde noe de første par timene!

    Det eneste stedet man kan stå på 16,3 km nå er forresten i Holmenkollen, og der er det vel midt inne på stadion.

  4. Sanna sier:

    Stadssprintär är förvisso en mycket underhållande inslag i skidsporten, detta får dock inte bli något allt för förekommande. Utvecklingen inom skidsporten har på senaste gått för fort fram och det börjar bli dags att dra ner på utvecklingstempot om sporten inte ska förlora all sin fina tradition. Att man nu beslutat att köra 6 åkare i varje heat är ett idiotiskt påhitt som gör att slumpen får större inverkan än dagsformen i loppen, något som gör hela tävlingsformen oseriös. Sprint, ja tack men arbeta för att bevara de traditionella inslagen i skidsporten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *