Den vanskelige 2. sesongen.

Egentlig er det jo en første sesong for Petter Northug. Han er førsteårs senior. Normalt skulle ikke en førsteårs senior engang vært aktuell for en plass på verdenscuplaget. Men ingenting er normalt med Petter Northug. Han finnes ikke normalt på en eneste måte.

Og nettopp derfor kan den andre sesongen mot ulvene i verdenscupen bli en overkommelig oppgave for Petter.

Men jeg har et lite hjertesukk til alle som liker denne fantastiske sporten. Vi må ikke tro at han alltid skal gjøre som i Falun!!! (Det betyr ikke at jeg tviler på talentet hans).

For resultatene vil variere. Kanskje det til og med vil være renn hvor han ikke tar verdenscuppoeng. Det har skjedd alle de store. Alle. Et raskt søk på FIS viser dette:
Det skjedde Bjørn Dæhlie 11.2.95 i Kollen.
Det skjedde Vegard Ulvang 19.3.94 i Thunder Bay.
Det skjedde Thomas Alsgård 22.3.03, 16.3.03, 7.12.02 etc.
Det vil skje med Petter Northug også.
Mentor og treningskammerat Frode Estil har allerede forsøkt og bygge ned forventningene til Petter N. I likhet med meg, mener også han at vi ikke må forvente at han setter alle på plass gang etter gang. Når det kommer til individuell start og klassisk har jeg ingen forhåpninger om at han skal bli vår beste mann. Men dette bekymrer ikke meg og gjør nok heller ikke at Åge Skinstad eller Morten Aa. Djupvik sliter med å få sove om natten. For her er vi så godt forspent med andre løpere at vi uansett vil være med.

Men nok pessimisme og statistikk. For Northug vil levere. Han vil levere mange ganger denne sesongen. Kanskje til og med kjempe om en sammenlagtseier i Tour de Ski. Han er en løper med et helt unikt vinnerhode. Og slik beskriver lederne treningsviljen hans: Hadde vi sluppet han løs på trening måtte vi brukt astronomen Knut Jørgen Røed Ødegaard for å finne han igjen…..

Og tilslutt. Hadde noen fortalt meg i oktober i fjor at Petter Northug kom til å banke seniorene så respektløst og grundig at det nesten var arrogant, hadde jeg ledd. Så i år ler jeg ikke når vi snakker om Tour de Ski og VM medaljer.

Avsender: Eirik Koren

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til Den vanskelige 2. sesongen.

  1. Jonas mykle sier:

    Han er litt som Waynbe Rooney i Man Utd og for england. Fikk utrolig mye ansvar med en gang han fikk litt på skuldra (erfaring).

    Som med Rooney, tror jeg også Northug kommer til å miste formen litt i starten av årets sesong, men han kommer tilbake. Han er et utrolig talent! Vinner han Tour de Ski så skal jeg spise hatten min. Men herregud! Jeg er enig med deg i at han kan være en kandidat…

  2. Petter Modlen sier:

    Petter er konge! trur han vinner hel cupen i år!

  3. Kalle F sier:

    Håper Han kan bli en ny Ulvang, Har alltid likt the Terminator!

  4. sveinung sier:

    Dette er et kjempetalent.
    Pass godt på han.

  5. Peder sier:

    Tror han kommer til å «floppe» i år, for så å komme tilbake neste år.

  6. John Mikkel hem sier:

    Enig. Northug kommer til å rocke i årets sesong!

  7. Ingeborg sier:

    Petter æ eit kjempetalent! men æ heilt enig i at han kjem t å mislykkes i nokon renn, men alt i alt trur og håpa e northug kjem t å bi vår neste Dæhlie:) men e trur at mø kji må ha alt før store førventninga, før dei kan bi tunge å leva opp t. men misførstå kji, e har kjempe tru på Northug!! stå på:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *