En mors bekjennelser

Jeg har vært litt gæren i år. Barna får ikke pakkekalender til jul. Ikke får de sjokoladekalender heller. Stakkars unger.

Tidlig i høst hadde jeg store planer om å bestille teaterbilletter slik at barna skulle få skikkelig julestemning med Reisen til Julestjernen eller Jul i Blåfjell. Men ikke engang Putti Plutti Plott får ungene mine med seg før jul. Les videre

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

Hva er den perfekte julegave?

Jul i FBIBruk og kast er ut. Miljø er in! Men hva skal man gi i julegave? Og hva skal man ikke gi?

Når til og med VG i år skriver at ”årets julegave skal være miljøbevisst og selvgjort”, så må det være noe i det. En gave som oppfordrer mottager til å gjøre noe selv, er hipt. Hvorfor ikke gi bort et malingsspann, rett og slett?

FBI var tidlig ute med forslag til alternative julegaver (denne artikkelen fra 2003 er blant de mest leste denne måneden) Se også denne videoen for tips om nytelse, opplevelse og tid: Julegavetips

Elektronikkbransjen er på en annen galei. De har kåret demringslampen til årets julegave, en lampe som simulerer soloppgang, og som i løpet av 30 minutter øker lyset gradvis helt til du vekkes av fuglekvitter eller bølgeskvulp.

Øystein Greni i bandet BigBang hadde et originalt tips i VG 23. desember i fjor: Last ned BigBang gratis, og gi heller pengene til Palestinakomiteen.

Vårt Land skriver om alternative, symbolske gaver som kan gis bort til veldedige organisasjoner.

Rettferdige varer er også mektig populært. Våre daglige gjøremål, som for eksempel å handle i butikken, kan ha en avgjørende betydning for livet til mennesker som lever på andre siden av jorda, skriver Fair Trade Max Havelaar

Alle vet at det egentlig er tanken som teller, Forbrukerinspektørene vil derfor ha dine tanker rundt hva som kan gis i julegave. What’s hot, and what’s not!

Publisert i Ukategorisert | Merket med , , | 13 kommentarer

Stopp usann reklame!

Vi vet alle at vi ikke skal tro på reklame, likevel klarer jeg ikke la være å irritere meg over reklame som er for god til å være sann. Hjelp meg med å stoppe reklamen som lurer deg, for det er ikke bare tannkremprodusenter som overdriver!

<!–[if !supportEmptyParas]–>”Colgate – anbefalt av de fleste tannleger verden over” hevdes det i en tv-reklame for Colgate Total. Med det sprer Colgate et inntrykk av at triklosan-tannkremen er den tannkremen du trenger for å få sunne tenner. Og foran seg skyver de hele verdens stand av tannleger. <!–[endif]–>

Men det er ikke sant. Les videre

Publisert i Ukategorisert | Merket med , , | 3 kommentarer

Hjelp – jeg skal kjøpe meg tv!

lars_kn.jpgJeg skal kjøpe meg ny tv – men hvilken skal jeg velge?
Les videre

Publisert i Ukategorisert | 17 kommentarer

Hva er du villig til å ofre?

marit.jpgOslo, en helt vanlig hverdag 2007.
Les videre

Publisert i Ukategorisert | 3 kommentarer

Farvel til parabolen?

parabol.jpg
Vinner den gode gamle tv-antenna over parabolen, spør forbrukerinspektør Lars i ukens blogg. Hva velger du?
Les videre

Publisert i Ukategorisert | 2 kommentarer