Viking alene på tabelltoppen

Tromsø- Viking 0-1

Strålende forsvarsspill og eminent lagmoral var viktigste faktorer da Viking brøt det tidligere Tromsø-komplekset og sikret 3 poeng på bortebane. Sesongstarten har vært glimrende, og selv om Viking fortsatt har mye å gå på spillemessig er evnen til å avgjøre jevne kamper utrolig viktig for å forbli i teten framover. Å vinne i Tromsø var en stor prestasjon.  Ikke bare var forsvarsfireren og keeper Kristian Nicht betryggende, også midtbanespillerne med løpsmaskinene Jone Samuelsen og Martin Fillo i spissen med på å få Tromsø til å likne et middelmådig fotballag.

Martin Fillo er i ferd med å bli den juvelen Viking håpte på når de punget ut millionene for den tjekkiske u-landslags stjernen.  I likhet med Jone har Martin enorm løpskapasitet, men er enda flinkere til å komme til målsjanser. Mens Jone gjerne snurrer noe rundt sin egen akse, går Fillo mer direkte på mål både med og uten ball.  Denne offensive egenskapen fra midtbanespillere har Viking savnet siste årene.  Trolig vil Martin Fillo komme mange ganger på scoringslista i år.   Målet mot Tromsø var elegant, og forspillet fra Jone og Alexander var bare fantastisk! 

Viking er alene på tabelltoppen med sine 9 poeng. Neste oppgave mot Vålerenga blir garantert en «rysare» på et fulllsatt Viking stadion. Martin Andresen og VIF har periodevis vist fram bra spill , og Viking skal være 100% skjerpet for å ta en ny 3-poenger.

Jeg gleder meg!

Tore Haugvaldstad

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *